Sunday, February 25, 2024
HemNBADraymond Green hyllar LeBron James och Luka Doncic för att ha en...

Draymond Green hyllar LeBron James och Luka Doncic för att ha en sällsynt kvalitet som skiljer dem från andra NBA-spelare

Den proppfulla av suveränt begåvade basketspelare. För att sticka ut i en liga full av hoopers i världsklass bör en viss spelare vara en generationstalang. LeBron James och Luka Doncic symboliserar sådana talanger, som kan diktera spelet genom poäng, spel och en djup basket IQ.

LeBron har dominerat det samtida NBA-landskapet under de senaste två decennierna. Men vid 39-årsåldern minskar hans tid på toppen av ligan. Många fans och analytiker tyder på att Luka är redo att ta över efter King James som ansiktet utåt för ligan. Jämförelse med LeBron är inget nytt för Luka. Faktum är att folk har jämfört honom med LeBron sedan hans exceptionella debutsäsong med Mavs. Draymond Green påpekade dock den sällsynta kvalitet som både Luka och LeBron har som skiljer dem från sina samtida.

I det senaste avsnittet av Draymond Green Show, reserverade Green stort beröm för både Luka och LeBron, och erkände att deras inflytande på spelet sträcker sig utöver att bara göra poäng. Han sa, “Om du vill ha min ärliga åsikt, vem kan göra det (påverka spelet med sitt spelande) på en nivå som ingen annan i den här ligan och det påverkar faktiskt att vinna. Jag sa att det finns två killar som gör det just nu, de är båda 6’8”, de är poängvakter, de är en gång i livet; Luka och Bron.”

Även om både Luka och LeBron är elitskyttar, går deras förmåga att diktera spelet med sitt spel- och basket-IQ ibland obemärkt. I flera år har LeBron bevisat att han är mycket mer än en målskytt och en run-and-dunk-slutare. LeBron är en forskare i spelet och motståndare har vid ett flertal tillfällen talat om att LeBron känner till deras offensiva plan redan innan de hade chansen att implementera det.

Detsamma kan sägas om Luka Doncic och hans djupa förståelse av spelet. Men skillnaden mellan de två är att medan LeBron har fyra NBA-titlar, har Luka ingen att visa för sin enorma talang. Men kunde Luka vinna den eftertraktade NBA-titeln 2024?

Kan Luka leda Mavericks till NBA-titeln 2024?

Dallas Mavericks har varit fleråriga titelutmanare under den bästa delen av de senaste två decennierna. Däremot har de inte vunnit en NBA-titel sedan 2011. Mavericks fans längtar efter ett lag som kan tävla om titeln och ge NBA ära till staden Dallas. Med Luka och Kyrie Irving har Mavs två av de bästa backbacksspelarna i ligan.

Läs mer: “Nasty”: Kevin Durant kastar ut Britney Spears ex-man från fans debatt

Men deras brist på kvalitet i världsklass på framsidan kan verkligen hämma deras titelförhoppningar. Dessutom har Mavs det 10:e sämsta försvaret i ligan, med ett defensivt betyg på 117,4. Med deadline för handel precis runt hörnet, måste Mavs hierarki organisera en byte för en 3-och-D-vinge. Annars ser deras chanser till en NBA-titel dystra ut.

Inlägget Draymond Green hyllar LeBron James och Luka Doncic för att de besitter en sällsynt kvalitet som skiljer dem från andra NBA-spelare dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär