Wednesday, February 21, 2024
HemNBADraymond Green återförenas med Warriors lagkamrater efter att ha avtjänat 12-spels avstängning

Draymond Green återförenas med Warriors lagkamrater efter att ha avtjänat 12-spels avstängning

Draymond Greens tumultartade säsong 2023-2024 har precis tagit en vändning till det bättre. Efter att ha stått inför en “obestämd avstängning” för ett slag mot Suns Jusuf Nurkić, är 4x-mästaren äntligen tillbaka på Warriors-sidan, och kommer med största sannolikhet att få se några minuter i matchen med Toronto Raptors ikväll. Både Green och Dubs hade en tuff start på säsongen, men sidan verkar ha tagit tillbaka formen. För närvarande sitter på 17-18, de hoppas att vinna mot ett kämpande Raptors-lag på hemmaplan för att gå tillbaka till ett .500-rekord.

Amerikas favoritvideo idag

Medan Steph Curry har varit hans vanliga All-Star-jag och har hållit sitt anfall ticka, har Greens frånvaro massivt påverkat deras underpresterande försvar.

Draymond Greens återkomst stärker Dubs trupp

Steve Kerr bekräftade Draymonds närvaro på sin presskonferens före spelet på Chase Center när han sa “han är här, han ser bra ut, han är glad över att vara här”. Han fortsatte med att säga att Green arbetar med deras tränare för att komma tillbaka in i spåret av sitt vanliga spel (förutom de flagranta regelbrotten), och får in skott.

Efter hans tredje utvisning den här säsongen hade Draymond Greens beteende blivit föremål för intensiv granskning i ligan. Adam Silver och andra ligatjänstemän ansåg att en avstängning på obestämd tid var den bästa vägen framåt för alla inblandade parter. De resonerade att Green behövde lite tid bort från den kontinuerliga granskning som att vara ett stort namn i ligan kom med, och att det skulle hjälpa honom att introspektera och förbättra hans okarakteristiska beteende hittills.

Två av Greens tre utvisningar den här säsongen har kommit under extrema omständigheter och har resulterat i avstängningar. Den första, ett strypgrepp på Timberwolves Rudy Gobert, resulterade i en avstängning på 5 matcher. Den andra var slaget i Nurkics ansikte och klassades initialt som en “obestämd” avstängning. Efter att ligans tjänstemän utvärderat hans rehabilitering, gav de honom klartecken att återvända till sidan den 6 januari.

Men med Greens nära förestående återkomst, hur kommer Warriors-sidan att påverkas?

Green löser så många av Dubs problem

Dubs har det 18:e bästa försvaret i ligan den här säsongen. Det är inte lovande, men det som gör det värre är det faktum att de ger upp nära 115,7 poäng var 100:e innehav. Som jämförelse, under sin titelvinnande säsong 2021-2022, hade de det tredje bästa försvaret i ligan, vilket gav ett genomsnitt på 106,6 poäng per 100 innehav. Den största skillnaden? Draymond Grön. Den här säsongen har han missat 17 matcher enbart genom avstängning, av de 35 som de har spelat. Som pionjären inom det lilla anfallssystemet förlitade sig Steve Kerrs system alltid på Green för de defensiva uppgifterna, men det var inte så självklart tidigare.

När han återvänder till sidan får deras försvar ett enormt uppsving. Och naturligtvis kommer deras brott också. Green Curry och Thompson har bevisat att de kan fungera bra tillsammans, efter att ha vunnit 4 titlar. Dubbarnas beroende av Green kommer att vara enormt under de kommande veckorna, och de hoppas att han kan hålla sig borta från problem. Om de kan gå in i All-Star-helgen i februari med ett positivt resultat, kommer de att vara säkra på att säkra en slutspelsplats trots sin dåliga start på säsongen.

Hur tror du att Draymond kommer att prestera när han återvänder till den här sidan?

RELATED ARTICLES

Mest populär