Tuesday, February 27, 2024
HemBasketballDominerar vs Texas, hur 22-åriga Tyler Kolek har gjort Marquette till ett...

Dominerar vs Texas, hur 22-åriga Tyler Kolek har gjort Marquette till ett topplag

Marquette är en kraft att räkna med i herrarnas basketdivision. Golden Eagles har varit en formidabel sida i Big East med sitt (7-2) rekord i tävlingen. En av katalysatorerna bakom deras dominans är den explosiva nr 11 Tyler Kolek. 21-åringen har varit en ostoppbar kraft för dem i turneringen hittills.

Amerikas favoritvideo idag

Han ledde No. 8 Marquette för att komma tillbaka från sin tidigare matchförlust i Wisconsin för att decimera Texas med 86-65. Tydligen stal 6 ft 3 showen genom att ge en av de bästa prestationerna i sin karriär.

Den ostoppbare Tyler Kolek

Marquette Golden Eagles är tillbaka på vinnande sätt som ett resultat av en dominerande show som ställdes av deras senior guard Tyler Kolek. All-Americanen visade ingen barmhärtighet och blåste på ett enkelt sätt bort de 12:e rankade Longhorns på Fiserv Forum. Tyler var ostoppbar hela natten och gjorde 28 poäng och åtta returer tillsammans med sex assist. Texas-försvaret hade inga svar på denna atletiska skicklighet och blixtsnabba hastighet. Dessutom hade han enorm kontroll över bollen eftersom han kunde dribbla pass utan ansträngning.

Tyler gjorde en rungande start på den inledande halvleken då han kunde göra 16 poäng, fem returer och tre assist. Hans noggrannhet och effektivitet från 3-poängsområdet hjälpte Marquette att få en 14-poängsledning i slutet av första halvlek. Dessutom gjorde han om 11 av sina 16 field-goal-försök och var 4 av 7 framgångsrika trepoängare. Tyler fortsatte sin överlägsenhet även under andra halvlek och hade en 45,7 % precision av de 35 försöken från djupet. Dessutom kunde han tackla alla utmaningar som kom från de motsatta lägren genom att ge hjälp till lagets fälgskydd.

Tyler Kolek har en effektfull kampanj för Golden Eagles och har med rätta motiverat de utmärkelser och utmärkelser han vunnit under hela sin karriär.

En inblick i Tyler Koleks karriär

Tyler Kolek började sin karriär med George Mason Patriots 2020. Han hade en anständig kampanj med dem som nybörjare med i snitt 10,8 poäng, 3,6 returer och 2,3 assists per match.

Efter detta draftades han av Golden Eagles 2021. Under sin juniorsäsong hade han i snitt 6,7 poäng per match med 5,9 assist per match på Big East Conference. Som ett resultat utsågs han till Atlantic 10 Rookie of the Year. Dessutom, 2023, var han årets spelare i Big East och junior i 2023 års första lag i All-Big East.

Tyler Kolek är på väg att bli ett av de största namnen inom collegebasket. Han har fortsatt från där han lämnade förra säsongen och har hittills ett tvåsiffrigt snitt per match. Vi får dock vänta och se vad han mer har att erbjuda i sina kommande matcher.

Vad tycker du om Tyler Kolek? Dela dina åsikter med oss ​​i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär