Monday, February 26, 2024
HemNBADömd ex-NBA-tjänstemans skandalösa påståenden mot Kobe Bryant sänks ner av 4x mästare

Dömd ex-NBA-tjänstemans skandalösa påståenden mot Kobe Bryant sänks ner av 4x mästare

Det gjordes ett upprörande påstående från en före detta NBA-tjänsteman mot den framlidne, store Kobe Bryant för ett tag sedan. Den före detta tjänstemannen hävdade under ett samtal med DJ Vlad att NBA gynnade Mamba och ville att han skulle få fler poäng, även om det innebar att domarna var tvungna att göra lite smutsigt arbete för att hjälpa honom.

Även om det inte finns ett dugg av bevis för att stödja det påståendet, tog Vlad upp ämnet igen när NBA-veteranen John Salley gjorde ett framträdande i sin show nyligen.

Salley tillbakavisade påståendena om att det pågick någon form av “fixning” i ligan. Han förklarade också hur ligan fungerar och vad som är viktigast för fansen. Den 4x NBA-mästaren sa att vissa spelare får en fördel i ligan men vägrade att kalla det fixande. Han sa: “Det är inte att fixa spelet… Det här är affären. Detta är en produkt. Det här är en liga. Folk kommer inte för att se domarens domare. De kommer för att se stjärnorna. De kommer för att se Kobe’s, gud vila hans själ, på sin tid, LeBron, Damian Lillard, the Greek Freak, Steph Curry skjuter, Klay skjuter, de kommer inte för att se domarens domare… Men för att titta på stjärnor spelar, det är vad folk kommer för. Man köper inte en stjärnas tröja bara för att se honom sitta på bänken.”

Salley sa att ligan kräver att fansen fortsätter att intressera sig för spelen och för det måste det finnas några stjärnor som kan dra publiken till arenorna. Enligt NBA-veteranen gör detta krav att ligan gynnar några av de ovan nämnda atleterna.

Läs mer: Shaquille O’Neal chockerar 73-poängare med oklanderliga språkkunskaper

Den före detta NBA-tjänstemannens upprörande påståenden mot Kobe Bryant

Under sitt framträdande i DJ Vlads intervju sa Tim Donaghy att under LA Lakers slutspelsserie mot Phoenix Suns, rådde domarna av den övre administrationen att gå lätt på fouls och se till att Kobe får många möjligheter att göra fler mål. poäng. Han sa att ligan “ville ha rörelsefrihet eftersom de ville ha högre poäng i dessa matcher” från spelare som Kobe. Men i serien som Donaghy pratade om, slutade Lakers med att förlora i match 7.

När det gäller sin egen meritlista är Donaghy långt ifrån en bra man för sitt jobb. Han fastnade i en spelskandal 2007 när han arbetade med NBA. I juli 2008 dömde en federal domare honom till 15 månader bakom lås och bom för hans inblandning i spelskandalen som skakade ligan.

Inlägget Convicted Ex-NBA Official’s Outrageous Claims vs Kobe Bryant Get Sunk Down by 4x Champion dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär