Wednesday, December 6, 2023
HemBoxingDomare, som drog av 2 poäng från Logan Paul, delar expertutlåtande om...

Domare, som drog av 2 poäng från Logan Paul, delar expertutlåtande om “brott” som begåtts under en Manny Pacquiao-titelkamp

Som allt annat mänskligt har boxning sina begränsningar. Den vändpunkt bortom vilken det kommer att misslyckas. Själva sportens natur lägger en omkrets på en boxare och sträcker sig över disciplinen i sig. Men under hela sin grova historia har den söta vetenskapen genomgått faser som skakade grunden. I vilken utsträckning den tidigare filippinska domaren Carlos Padillas avslöjande kommer att röra upp boxningen, kanske inte ens en tippars tärning förutsäger.

Den tidigare domaren Carlos Padilla Jr hällde ut sitt hjärta under en intervju som WBC lade ut på sin YouTube-kanal.

Den 14 oktober 2000 träffade tjugoettårige Manny Pacquiao australiensaren Nedal Hussein på Ynares Center i Antipolo. “PacMan” skulle försvara WBC International Super Bantamweight-titeln för tredje gången.

Tolvomgångarsmatchen avslutades i början av den tionde. Växande oro över skärsåret i Nedals ansikte tvingade läkaren att förklara honom olämplig att kämpa vidare.

Avslöjandena från den tidigare skådespelaren och domaren Carlos Padilla riktade uppmärksamheten mot matchen. Dessutom har en ny serie artiklar och chatt på nätet gett nytt liv åt en händelse få människor minns.

Manny Pacquiao mot Nedal ‘Skinny’ Hussein, 2000

När vi analyserade intervjun, hade livestreamingplattformen DAZN:s boxningsshow på YouTube domaren par excellence Jack Reiss och WBC-presidenten Mauricio Suleiman i panelen tillsammans med värdarna Akin “AK” Reyes och Kamal Barak Bess. Reiss fick rampljuset för att dra av två poäng mot Logan Paul för att han slog sin motståndares bakhuvud.

Den legendariske boxningsdomaren Jack Reiss diskuterar de kontroversiella kommentarerna från tidigare domaren Carlos Padilla 👀 pic.twitter.com/7aAGDJSA9U

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) 2 december 2022

Diskussionen inleddes med frågor om Padillas motiv. Filippinaren kunde inte återkalla med precision, vilket Reiss misstänkte berodde på psykiska problem. Men för att utesluta alla fördelar av tvivel som den förstnämnde förtjänade, sa programledaren Barak: “Det var lite för detaljerat, du vet, för detaljerat om många delar av just den kampen för att jag skulle kunna säga, okej, det här är en mental hälsoproblem eller liknande…”

Reiss tog poängen och lade till sin expertutlåtande, “Så brottet i det här är inte att hela händelsen tog 20 sekunder, brottet i det här är att Padilla tog 16 sekunder att komma till sin åtta räkning, det är vad han sträckte ut …”

Det är dock inte hela historien. Padilla drog av en poäng från Hussein för att han kastade en armbåge när han var bunden med Pacquiao. Han mindes att han försökte få extra tid för Pacquiao, som nu verkar trött och osammanhängande.

Den demoraliserande historien var långt ifrån över. Hussein fick en fläck ovanför vänster öga i den tionde ronden. Padilla stoppade kampen och förklarade ett slag som orsaken. Domaren drog upp en kanin ur hatten och erkände i intervjun att en huvudstöt orsakade såret. Pacquiao fick ett poängavdrag om han inte rapporterade.

Slutakten av Carlos Padilla Jr.

Senare hävdade Carlos Padilla Jr., som dömde den berömda “Thrilla in Manila” mellan Muhammad Ali och Joe Frazier, att han övertygade läkaren att stoppa kampen.

Padilla avslöjade skrämmande detaljer om ett samtal han fick precis innan slagsmålet men sa inte från vem. Han fick höra att Pacquiao var tvungen att vinna mot Hussein för att få ett nytt chans till mästerskapet.

Medan blåslagen återvände Nedal hem; han kunde aldrig återhämta sig på den globala scenen trots att han vann tävlingar i hela Australien. Han var ledsen och upprörd när Padillas intervju gick i luften.

Å andra sidan gick Manny från match till match och slog det ena stora namnet efter det andra.

Frånvaron av modern teknik kan vara en ursäkt för förekomsten av sådana bedrägliga fall som inte upptäckts tidigare. Men varje framsteg ger en avskräckande effekt. Därför, i syfte att undvika misstankar om sporten, bör transparens vara det bästa tillvägagångssättet.

Se upp för mer: PacMans ringvandringslåtar

RELATED ARTICLES

Mest populär