Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARDödliga Daytona tog av en bil till sin rullbur, två år innan...

Dödliga Daytona tog av en bil till sin rullbur, två år innan han hävdade Dale Earnhardt som dess 11:e NASCAR-offer

Daytona International Speedway är en av de mest välrenommerade NASCAR-banorna. Värd för Daytona 500 som anses vara den mest prestigefyllda tävlingen på NASCAR-kalendern, den har förtjänat sin plats i racinghistorien. Men det har ofta också varit orsaken till många hjärtesorger, särskilt för NASCAR-gemenskapen, som bevittnade en polariserande revolution inom sporten efter döden av Dale Earnhardt år 2001 Daytona 500.

Amerikas favoritvideo idag

Medan Intimidator-kraschen förmodligen är den anmärkningsvärda olyckan vid Daytona, var Danny Bagwell inblandad i en av de mest skrämmande kraschen i Daytonas historia i 1999 Goody’s Dash Discount Auto Parts 200. Bagwell hade turen att ha överlevt kraschen och hade den robusta rullburen att tacka för det. Fordonet genomgick flera vändningar på asfalten, vilket demonterade bilens perifera komponenter.

Danny Bagwells skrämmande krasch 1999

1999 års Goody’s Dash 200 var fylld med vrak. Tävlingen fick sju varningar och 28 bilar var inblandade i vrak under dagen. Den första varningen kom i det 12:e varvet bara 17 minuter efter starten när nio bilar trasslade in sig på den främre delen av Daytona International Speedway. Eventet reducerades så småningom till 80 varv då myndigheterna hade som mål att förhindra fler livshotande krascher under loppet.

Efter den första försiktighetsperioden kraschade 13 bilar i det 20:e varvet, denna gång på Daytona backstretch, en region med hög bank. Långa raksträckor på banan ger bilar mer frihet att utöva sitt råa tempo, vilket är anledningen till att det är den farligaste banan i NASCAR. I loppets 77:e varv vände Danny Bagwells bil åtta gånger på banan, vilket utlöste en 30 minuter lång försiktighet.

Efter kraschen saknade Bagwells Ford de flesta delar, inklusive däck, vindruta, bakaxel, främre klämma, stötfångare och metallbeläggning. Danny Bagwell kom ut ur sin bil i ett skräckslaget tillstånd när han tog av sig hjälmen och lade sig vid det förstörda fordonet.

Han flyttades omedelbart till Halifax Medical Center för undersökning, och som tur var fanns det inga allvarliga skador. Bagwell var inte den enda föraren som besökte sjukhuset; George Crenshaw, Danny Snell och Scott Weaver upplevde också Daytonas vrede. Weaver och Crenshaw var tvungna att opereras på grund av brutna ben, och Snell skannades för nacke- och ryggradsskador.

Daytona International Speedway har sett flera benhårda krascher och elva dödsfall av NASCAR-förare under tävlingar på grund av dess farliga förhållanden. Medan Dale Earnhardt kan ha varit den mest anmärkningsvärda, har många andra förare inte varit på den vänliga sidan av historien.

Före Dale Earnhardts bortgång var Daytona International Speedway en mardröm för NASCAR-förare

Det skrämmande spåret av dödsfall i Daytona startade den 21 februari 1961. Habe Haberlings Chevrolet gick utom kontroll och ändrade riktning plötsligt när bilen snurrade innan den rullade fruktansvärt till grässträckan. Haberling kunde inte överleva nedslaget och dödades omedelbart när världen tittade på i fasa. Åtta år senare, 1969, tävlade Don MacTavish i sin Mercury Comet när han kolliderade med en metallräcke i en lucka i ytterväggen. Efter kollisionen slog Sam Sommers MacTavishs bil när den föll i hans väg, och Don MacTavish dog på plats.

Den 19 februari följande år var Tab Prince och hans Dodge Charger Daytona inblandade i ett t-bonevrak där Bill Seifert träffade förarsidan av bilen. Nedslaget krossade Princes ryggmärg och han dödades omedelbart. Man skulle ha förväntat sig att NASCAR skulle ta in säkerhetsförändringar som skyddade förarna, vilket de gjorde, men det räckte inte.

1972 slog Jimmy Crawford till Friday Hasslers Chevrolet när en flerbilsstörning vecklades ut på Daytona backstretch. Hasslers bil hade träffat väggen innan kontakt med Crawford slog in honom i väggen igen. Hassler fick svåra nack- och huvudskador, vilket så småningom resulterade i hans olyckliga bortgång. Efter Hasslers död upplevde NASCAR-tävlingarna i Daytona inga krascher som resulterade i dödsfall förrän den 17 februari 1979.

Chevrolet Chevelle från Don Williams var inlåst mellan en hord av bilar och led av permanent hjärnskada, vilket gjorde honom halvkomatös. Williams kämpade mot döden i tio år tills han gick bort 1989. 1980 drabbades Ricky Knotts av en av historiens mest smärtsamma krascher när han gick in i tur ett. Knotts’ Oldsmobile kolliderade med Slick Johnson och träffade ytterväggen, varpå han stötte på Blackie Wangerin. Bilen gled sedan över banan, korsade grässträckan och gick in i betongväggen. Detta resulterade i flera huvudskador, som dödade Ricky Knotts på alla hjärtans afton.

Bruce Jacobi led ett öde som liknar Don Williams när hans Pontiac gick i luften och vände i luften för att landa på smutsbanken. Jacobi fick huvudskador som försatte honom i koma, varpå han dog 1987. Efter Jacobis död miste Joe Young och Joe Booher livet på Daytona International Speedway 1987 och 1993. Vid det här laget hade NASCAR förstått att bilar behövde vara säkrare och racerbanorna behövde modifieras.

Ändringarna kom dock i en långsammare takt än nödvändigt, och så småningom ledde det till ytterligare tre dödsfall för NASCAR-förare, inklusive Dale Earnhardt och en nära vän till honom. Earnhardt och Neil Bonnett var vänner på och utanför banan. Vid träningsloppet 1994 Daytona 500, när Bonnetts Chevrolet Lumina gick in i sväng 4, drabbades den av en frontalkrock med väggen på den övre sidan av banken. Han dödförklarades när han kom till Halifax Medical Center.

Bara tre dagar efter Bonnetts död gled Rodney Orrs Ford Thunderbird på samma sätt in på banken till Bonnett. Men Orrs bil vände och träffade väggen i taket, och hans huvud drabbades av en massiv kollision, som dödade Orr omedelbart. NASCARs avslappnade inställning till förarsäkerhet slutade 2001 när sporten förlorade sin mest älskade förare och en 7-faldig mästare i cupserien.

Sedan Earnhardts död har NASCAR varit exemplariskt inom motorsport när det gäller att skydda förare. Inga liv har förlorats i ett NASCAR-lopp sedan Intimidators bortgång. Om man tittar på den långa listan av olyckliga tragedier i Daytona kan man inte låta bli att undra om NASCAR kunde ha hjälpt till att förhindra dessa dödsfall.

RELATED ARTICLES

Mest populär