Saturday, December 2, 2023
HemSoccer"Dödade sig själv före domen" - Us Soccer Legend Megan Rapinoe skrev...

“Dödade sig själv före domen” – Us Soccer Legend Megan Rapinoe skrev ner stränga ord över Irans kvinnors intolerans

Megan Rapinoe är välkänd för sin frispråkiga natur. Tvåfaldig vinnare av världscupen för kvinnor är en förespråkare för människors medborgerliga rättigheter över hela världen. Hon har strävat efter social förändring hittills.

Rapinoe var högljudd i Black Lives Matter och lika lön för män och damfotbollsspelare. Hon har ofta väckt kontroverser. Vem kan glömma 2016 när hon tog ett knä under nationalsången? Hon är inte bara en fotbollsikon utan står också för förändring. Hon fortsatte med att publicera “One Life”, en bok där hon skrev om olika sociala frågor över hela världen.

Megan Rapinoe om kvinnors intolerans i sin bok

Megan Rapinoe skrev i sin bok One Life om sin barndom, prestationer inom sport och olika incidenter med anknytning till sociala frågor i världen. En sådan incident kom från Iran, där hon delade en berättelse om en 22-årig flicka som dömdes till fängelse för att ha sett en fotbollsmatch. Det ödelade henne att veta hur historien om flickorna slutade.

Rapinoe skrev: “I september vann jag utmärkelsen Årets bästa FIFA damspelare och flög till Milano för ceremonin. På scenen pratade jag om hur viktigt det var att backa upp varandra. Jag nämnde Collin Martin, en av få manliga fotbollsspelare som har kommit ut som homosexuell, och Sahar Khodayari, en iransk kvinna som, efter att ha dömts till fängelsestraff för att ha försökt se en fotbollsmatch i ett land där kvinnor till stor del är förbjudna att vistas. åskådare, hade tagit livet av sig innan domen.

Kvinnor är majoriteten av människor i USA. Vi är supermajoriteten. Vad politikerna inte inser: Kvinnor är det mäktigaste röstblocket i landet. I november ska vi bevisa det.@supermajoritet #VotingSuitsYouhttps://t.co/YmWk0d9MJH pic.twitter.com/EuJXMqA2Lf

— Megan Rapinoe (@mPinoe) 20 september 2022

Kvinnors intolerans i Iran är en långvarig fråga, och fotbollsstjärnor, till exempel Rapinoe, har förespråkat detta hittills. Folk i Iran protesterar för närvarande i olika frågor, där klädkoden är den framträdande. Irans landslagsspelare vägrade att sjunga nationalsången i en VM-match. Fansen buade på nationalsången före Englandsmatchen.

Megan Rapinoes prestationer på planen

Megan Rapinoe är en stjärna inte bara utanför planen utan även på planen. Hon vann olika utmärkelser under sin internationella anställning med USWNT. På en individuell nivå var 2019 hennes topp när hon vann Balon d’Or, FIFAs guldboll för kvinnor i världscupen och Golden Foot.

1 – USA:s Megan Rapinoe är den första spelaren som gör en straff i en världscupfinal för kvinnor, samt att bli den äldsta målskytten i en final (34 år 2 dagar). Komponerad. #FIFAWWC #USANED pic.twitter.com/hKGkZIMS6d

— OptaJoe (@OptaJoe) 7 juli 2019

Med USWNT vann hon världscupen för kvinnor två gånger (2015, 2019), OS-guldmedalj (2012) och CONCACAF Women’s Championship (2014, 2018, 2022). På 197 landskamper för USWNT gjorde hon 63 mål.

För närvarande spelar hon för OL Reign i NWSL sedan säsongen 2014-2015. Hon började sin seniorkarriär med Chicago Red Stars säsongen 2009-10.

Låt oss veta dina tankar om hur Megan Rapinoe har presterat på planen och hennes kamp utanför planen för en individs rättigheter.

RELATED ARTICLES

Mest populär