Wednesday, December 6, 2023
HemNASCARDirekt efter slutet av cupserien återvänder Tony Stewarts SRX-serietips när fansen slår...

Direkt efter slutet av cupserien återvänder Tony Stewarts SRX-serietips när fansen slår in

Inom några dagar efter säsongsfinalen i Cupserien förbereder tävlingsarrangörerna redan för att släppa loss bilar på banorna igen! Tony Stewarts Superstar Racing Experience avslutade sitt tredje körår 2023. Redan i augusti tillkännagavs det att serien skulle komma tillbaka 2024 och ett schema släpptes vid sidan av den. Eftersom kampanjen inte tillkännagav sin föraruppställning vid tillfället, verkar det som att bitarna äntligen börjar falla på sina platser för 2024.

Genom ett nyligen inlägg på deras Instagram-handtag, släppte SRX Racing en kort teaser som ifrågasatte vilka stjärnförare och banor som skulle få samtal från dem. Inlägget har sedan dess gjort fansen intresserade och uttryckt sina val för 2024 års lineup.

SRX Racing retar fansen med en glimt av 2024 års stjärnspäckade säsong

2023 hade serien ett aldrig tidigare antal 26-stjärniga förare som dök upp bakom ratten i minst ett av de sex loppen. Uppställningen inkluderade sådana som Tony Stewart, Bobby Labonte och Kyle Busch. Utanför NASCARs ringar hade även den tidigare IndyCar-racern Tony Kanaan dykt upp. Eftersom serien ser ut att växa varje år, har VD Don Hawk tittat på en omfattande expansion av bilnummer för 2024.

Fler bilar översätter till fler stjärnförare, som skulle kunna delta i 6-veckorsschemat. Med VD:n som redan satt upp förväntningarna för några veckor sedan, är den senaste uppdateringen från kampanjen ett avslöjande om att saker har satts igång.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Superstar Racing Experience (@srxracingofficial)

I en intervju med Autoweek, redan i september, talade Hawk om sin förares önskelista för 2024. Han sa: “När det gäller Dale Jr. är han inte ett rakt nej ännu. Han är “nej” för just nu, men inte för alltid. Han sa till oss: ‘Låt oss prata om det nästa år.’ När det gäller Kyle Larson är han bara svår att få tag på. Jag pratade med honom 10 gånger i år. Men han har så mycket på tallriken, inklusive (sprintbilracing) och IndyCar nästa år (…)”

Titta på Story: Chase Elliott’s Season: A ‘What If’ Scenario

Med uppdateringen från SRX ställde fansen upp med sina egna önskelistor för 2024. Framöver kan serien innehålla fler stjärnor från många racingformat.

Fans ställer upp med sina egna förarönskelistor för SRX

När han pratade om hur Tony Stewart ville se fler stjärnor och bilar i sin serie, sa Hawk att han ville se till att han gjorde hela säsongen till en intressant affär. Han sa: “Vi vill arrangera fler spännande lopp och ge fansen vad de är värda pengar på. Vi kommer att fortsätta att leta efter arenor som vi kan sälja slut och som har passionerade fans, och de tycker alla att SRX är en riktigt spännande produkt och de vill vara där.” Att se fans uttrycka sin entusiasm för föraruppställningen får en att tro att Hawk redan har gått en bit i sin planerade riktning.

En av Cup Series-fansen ropade ut sina egna favoriters namn och skrev: “Att se William Byron gå upp mot andra SRX-förare skulle vara coolt”. Bakom #24 Camaro av Rick Hendrick hade Byron sin bästa säsong hittills med Hendrick Motorsports. Även om det inte slutade med att han vann mästerskapet, hade han en säsongshögtid på sex besök på segerbanan. En förare av hans kaliber race i SRX skulle verkligen vara en intressant klocka.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Superstar Racing Experience (@srxracingofficial)

Dale Earnhardt Jr. var tidens man, med många kommentarer som ropade upp hans namn. På önskelistan för både VD:n och fansen kan vi bara hoppas att Pied Piper of Daytona går med på att ta ratten för Tony Stewart. Kommentarer läser, “Dale Jr skulle vara fantastiskt! Om du kan övertyga Carl Edwards att göra det skulle det vara ännu mer fantastiskt!”, och “Jr behöver bara göra minst en start så småningom”.

Inte särskilt överraskande var fansen inte de enda som fastnade av kampanjens inlägg. Den amerikanske starkman-konkurrenten Jerry Pritchett ställde upp i att nominera sig själv för saken. Han skrev: “Ring mig!! Jag skulle älska möjligheten!” En annan framstående röst som kom från mängden var lastbilsföraren Dean Thompson. Han lade upp namnet på Irwindale Speedway i Kalifornien, hans hemstad, för övervägande. Förhoppningsvis kommer Don Hawk snart att öppna sina läppar och avslöja namnen och banorna som kommer att vara en del av denna snabbt växande racingserie.

RELATED ARTICLES

Mest populär