Tuesday, February 27, 2024
HemDiogo Matos RibeiroDiogo Matos Ribeiro: Hur en motorcykelolycka en gång förändrade livet för denna...

Diogo Matos Ribeiro: Hur en motorcykelolycka en gång förändrade livet för denna världsmästare

Ett av de mest prestigefyllda simevenemangen genom tiderna, World Aquatics Championship 2024, lockade ett stort antal talangfulla simmare. Vissa simstjärnor, som Nic Fink, skrev historia genom att avsluta USA:s mästerskapstorka, bland annat orsakade legenden Adam Peaty en stor upprördhet. Men det fanns andra vars manövrar gjorde intryck på hela bassängen. Den 19-årige Diogo Matos Ribeiro var en av dessa unga talanger som chockade världen med sina bedrifter.

Den unge portugisiska simmarens utmärkta prestation på 50 meter fjäril hjälpte honom att vinna mästerskapsguld. Segern betydde mycket för den unge mästaren eftersom Diogo Matos Ribeiros simkarriär stod på randen till ett slut efter en fruktansvärd motorcykelolycka.

En mörk häst i ödets ras

Innan något gick fel för Diogo Matos Ribeiro 2021 gick hans liv framåt i snabb takt. Men i samma ögonblick som han hade en fantastisk karriär som målsättningen var, skadades simmaren allvarligt i en fruktansvärd motorcykelolycka. Han fick en fraktur i foten, en axel som gick ur led och en del av pekfingret till följd av skadan. Ett stort svärd hängdes över den unge simmarens karriär av denna fruktansvärda ödets katastrof. Efter att ha återhämtat sig från denna skada, förväntade Ribeiro aldrig att komma “tillbaka i vattnet igen”, som han sa i en intervju med Swimswam.

Enligt simmaren var det en massiv “fysisk” kamp framför sig, men han var också medveten om de “psykologiska” utmaningar han skulle stöta på. Simmaren sa att hans skador förändrade hans syn och hur han såg världen. När han “blev mer vuxen och ansvarsfull”, krediterade han sin starka beslutsamhet. Lärdomen han tog bort från sina skador, vars viktigaste element var “att vi bara har ett liv”, tvingade honom att sträcka ut fenorna igen och dyka ner i vattnet. Under ledning av den brasilianske tränaren Alberto Silva kom Ribeiro tillbaka starkare än någonsin tidigare, och världsmästerskapet i vattensport 2024 skulle markera hans namn i simhistoriens annaler.

Diogo Matos Ribeiro gör sitt land stolt

Diogo Matos Ribeiro kom till Doha med avsikten att vinna guld. Det var dock inte lätt, eftersom han hade mycket konkurrens på nätet. Han var med i 50 meter fjäril. Den unge simmaren var i centrum för uppmärksamheten eftersom han var den enda portugisiska representanten i finalen och kunde skriva historia om han vann.

Den unge simmaren kom in i poolen, och enligt allas förväntan gjorde han ingen besviken. Han översvann alla andra i tävlingen (22,97) och tog förstaplatsen på 50 meter fjäril och slutade 0,10 sekunder före den amerikanske simmaren Michael Andrew. Med sin seger cementerade Ribeiro sitt namn i vattensportens historia som den första portugisen att ta hem guldmedaljen vid vattensports-VM.

Inlägget Diogo Matos Ribeiro: How a Motorcycle Accident Once Changed Life of This World Champion dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär