Saturday, December 9, 2023
HemUfc"Didn't Want To Fight Tom" - När Tom Aspinall fick stöd för...

“Didn’t Want To Fight Tom” – När Tom Aspinall fick stöd för att besegra Jon Jones av tidigare UFC-mästare

Battle of the GOATs på UFC 295 är avstängd. Jon Jones var inställd att möta Stipe Miocic för sitt första titelförsvar på Madison Square Garden-kortet den 14 november. Men tyvärr slet Jones sin bröstmuskel när han tränade, vilket tvingade honom att dra sig ur.

Matchen har nu skjutits tillbaka till nästa år, i väntan på Jones återhämtning. Och som ersättare har UFC gjort ännu en sprakande tungviktsmatch för UFC 295. Lovande utmanare Tom Aspinall kommer att möta KO artist Sergei Pavlovich för den interimistiska tungviktstiteln. Samma Tom Aspinall, som tidigare mästare i mellanvikt Michael Bisping tror kommer lätt att slå Jon Jones i en kamp.

Bisping tycker att Aspinall är mycket bättre än Jon Jones

I en intervju med Sky Sports förra året gav Bisping sin bedömning av Aspinall och hur han skulle matcha Jon Jones. UFC-kommentatorn kom starkt ut ur porten och hävdade att medan Jones var bland de största fighters i MMA-historien så var han ingen match för engelsmannen.

“Jon Jones är mästare i tungvikt, han är en otrolig fighter, otrolig, en av de största genom tiderna, men jag tror inte att han kan hålla ett ljus för Tom. Jag tror att Tom kommer att göra samma sak mot Jon Jones som han gjorde mot Marcin Tybura. Jag tror inte att någon kan stoppa Tom Aspinall, han är så bra, som påslagen, sa han.

Han sa att om Jones skulle slåss mot Aspinall skulle han möta ett liknande öde som BJJ svarta bältets sista motståndare, Marcin Tybura. Aspinall hade besegrat Tybura i den första omgången på UFC Fight Night: Aspinall vs. Tybura tidigare i år. Bisping tycker att Aspinall är så bra att han kunde avsluta Jones i första omgången.

Aspinall är känd för att vara en av de mest välrundade fighterna i UFC med både exceptionella slag- och kämpande färdigheter. Sägs ha samma snabbhet och snabbhet som en mellanvikt, hans kamp-IQ och förmåga att hantera press är det som skiljer honom från sina konkurrenter. Det var därför Bisping föreslog att Jones skulle undvika att slåss mot Aspinall. Men trots detta ser Bisping ett scenario utan vinst som kan fläcka hans arv.

Bisping förutspår ett scenario utan vinst för Jones

YouTuberen sa att Jones pratar om att gå i pension efter Miocic-kampen. Men även om Jones besegrar Miocic, som anses vara den tunga GOTEN, och går i pension, skulle han anklagas för att undvika Aspinall. Å andra sidan, om han slåss mot engelsmannen, kommer han att förlora och därmed färga sitt perfekta rekord (förutom en DQ-förlust 2009) och hans arv, enligt Bisping.

“Så han blir mästare och slår den största genom tiderna när det gäller tungviktare – vad händer härnäst? Han (Jones) pratar om att gå i pension snart eftersom han inte behöver bevisa något, men om han går därifrån kommer det alltid att pratas “han ville inte slåss mot Tom”, tillade Bisping.

Jones kommer att vara borta i 4-8 månader innan han kan slåss. Och om Jones slår Miocic kommer han förmodligen att gå i pension. Men om han vill cementera sitt arv som den otvivelaktigt största, skulle en vinst över vinnaren av Pavlovich-Aspinall räcka långt. Tror du att Jones kommer att möta Aspinall? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär