Wednesday, December 6, 2023
HemSoccer"Devastating Every Single Day" - Megan Rapinoe Heartbroken över Brittney Griner och...

“Devastating Every Single Day” – Megan Rapinoe Heartbroken över Brittney Griner och hennes familjs aktuella situation

Den amerikanska fotbollslegenden Megan Rapinoe har varit en frispråkig figur i sportvärlden. Hon har alltid stått upp för vad som är rätt trots andras åsikter. Rapinoe har varit högljudd om Brittney Griner, som för närvarande sitter i ett ryskt fängelse efter att ha dömts till nio år. Griner överklagade domen men utan resultat. Tidigare denna månad avslöjade hennes advokater att myndigheterna flyttade henne till kvinnofängelset IK-2 i Yavas, Mordovia. Chockerande detaljer har dykt upp från hennes fängelse, vilket gjorde Megan Rapinoe hjärtbruten.

En rysk domstol dömde Brittney till nio års fängelse för anklagelser om smuggling. Hon erkände sig skyldig, men beslutet kom inte till hennes fördel. För några månader sedan övervägde den amerikanska regeringen att byta fångar. Det har dock inte skett så mycket utveckling i det sedan dess.

Många kändisar runt om i världen har hittills pratat om WNBA-legendaren Brittney Griner. Megan Rapinoe talade om Griner tidigare i år på ESPYs och erkände henne under hennes tacktal. Hon har nyligen reagerat på Brittney Griners fängelseförhållanden genom sina sociala medier.

Megan Rapinoe reagerar på omänskliga ryska fängelseförhållanden där Brittney Griner vistas

Rapinoe är för närvarande en fri agent efter att ha tillbringat år med OL Reign i NWSL. Hon har inte varit mycket aktiv på sociala medier under den fria byrån. Men hon var förkrossad efter att ha läst om de omänskliga förhållandena i BG:s fängelse i Ryssland. Rapinoe reagerade på rapporten via Instagram.

“Förödande varje dag. Tänker på BG och hela hennes familj”, skrev Rapinoe på sin Instagram-berättelse.

Brittney Griner ska enligt uppgift möta fruktansvärda förhållanden i IK-2-fängelset i Ryssland. Flera rapporter avslöjar att fångar hålls under omänskliga förhållanden i fängelset och utsätts för 16 timmars arbete. Hon kan också möta rasism inne i straffkolonin. Griners advokat avslöjade nyligen några detaljer om hennes liv inne i fängelset.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Hypebae (@hypebae)

[Griner is] “Får inte sova” [outside of the prison’s allotted hours,] “eftersom det är fängelsereglerna”, förklarade hennes advokat förra månaden. “Självklart kan man lägga sig ner en stund, men mest pratar de med” andra interner under den dagliga fritiden.

BG, som är en WNBA-atlet, var tvungen att hålla vansinniga fysiska standarder för att spela professionellt. Men hon skulle inte kunna göra det i sitt fängelse eftersom det inte har några faciliteter som ett gym, landningsbana eller basketplan, enligt hennes advokat.

Det är otroligt att idrottare som Megan Rapinoe fortsätter att stå upp för BG i svåra tider som dessa.

RELATED ARTICLES

Mest populär