Wednesday, February 28, 2024
HemArcangelo"Detta hade inte hänt på 155 år": Historisk Belmont Stakes vinnande tränare...

“Detta hade inte hänt på 155 år”: Historisk Belmont Stakes vinnande tränare delar insikt om hästkapplöpningens framtid

Nutida hästkapplöpningshistoria skapades för månader sedan, 2023. Fansen tittade på med häpen andedräkt när de treåriga fullbloden tävlade mot mållinjen Prestigious Talent i Belmont Park den 10 juni 2023.

Amerikas favoritvideo idag

Den 155:e löpningen av den sista sträckan i den amerikanska Triple Crown, Belmont Stakes, var ett sant test av ren talang och mod. Mitt i den enorma talangen hos både hästidrottare och män skrev en kvinna sitt namn i historien den dagen.

Kvinnan som skrev hästkapplöpningshistoria 2023

När han korsade mållinjen den 10 juni 2023 i Elmont, New York, och överträffade ett fält med nio ikoniska hästar, var Son of Sire Arrogate och Dam, Modeling, den kraftfulla Arcangelo. Blixtande till slutlinjen under guidad behärskning av Javier Castellano skapades historia för Arcangelos tränare, Jena Antonucci. Den 47-åriga infödda i södra Florida blev den första kvinnan att träna en Triple Crown-tävlingsvinnare.

Jena Antonucci pratade med NYRA månader efter den enorma bedriften som har inspirerat otaliga kvinnor över hela världen, “Att kunna titta på unga flickor och säga: ‘Det här hade inte hänt på 155 år’ och att se hur de tar emot det är speciellt.” Denna prestation av tränaren på 13 år följdes av en rad framgångar 2023. I intervjun delade hon till och med med om sina mål för sin resa framåt efter att Arcangelo gick i pension för att bli far.

Vad väntar Jena Antonucci när Arcangelo går i pension?

Jena Antonucci talade med NYRA och berättade att den prioritet hon och hennes team fokuserade på var att vara närvarande. Liksom den ikoniska Arcangelo delade Jena Antonucci att ladan bestod av många 2-åringar med enorm potential. Hon uttryckte, “Vi kommer att låta dem berätta sin historia som vi låter Arcangelo berätta sin”. 2023 var ett enormt år för tränaren, med 15 vinster i år och en total vinst på svindlande $2 096 936 inklusive Belmont Stakes och Grade 1 Travers Stakes som vann Arcangelo.

Jena erkände också Arcangelos pensionering. På tal om den kraftfulla följeslagaren som njuter av sin pension på Lane’s End Farm, delade Antonucci fina stunder av deras fortsatta band och sa: “Han gör det fantastiskt, och de njuter väldigt mycket av att ha honom där. Det ska bli vilt och häftigt att träna några av barnen en dag.”

Amatörjockey betonar “särskild” relation med Horse After Maiden Horse Racing Triumph

När säsongen 2023 snart är över och säsongen 2024 närmar sig kommer Jena Antonucci att fokusera på att förbereda hästar med enorm potential för att fortsätta framgångarna med Arcangelo.

RELATED ARTICLES

Mest populär