Tuesday, February 27, 2024
HemUfc"Det verkar dumt att ta av IV" - Joe Rogan kritiserar UFC...

“Det verkar dumt att ta av IV” – Joe Rogan kritiserar UFC och USADA:s beslut samtidigt som han förklarar ett kryphål som kan användas för testning

Att vara en MMA-fighter utsätter en idrottsmans kropp för mycket. Speciellt när man måste gå ner i vikt och ta upp den igen. Och Joe Rogan har tankar om hur USADA testade idrottare som gick igenom svåra viktminskningar. Den ökända organisationen är nu ute ur UFC men kommer deras vägar att förbli?

Amerikas favoritvideo idag

Att injicera dig själv med en IV kan ha sina egna fördelar. Idrottare som Daniel Cormier har tidigare använt IV för att återfukta sig själva efter en massiv viktminskning. Men att använda metoden förbjöds av USADA. Går det att ta tillbaka? Här är Rogans tankar.

Joe Rogan om återinförandet av IV

Rogan är en stor förespråkare för fighters hälsa i UFC. Så naturligtvis var han tvungen att motsätta sig USADA:s beslut att ta bort IV-metoden från kämparna. Enligt Daniel Cormier som var Rogans senaste gäst på The Joe Rogan Podcast, kan IV hjälpa till att återinföra vätska till kroppen.

Och det är ett sätt som är mycket effektivare än att faktiskt dricka vatten eller äta direkt efter viktminskningen. Däremot kan IV också användas för att “maskera” prestationshöjande läkemedel. Enligt Rogan finns det bättre sätt att navigera i den här situationen.

“Det kanske finns ett sätt att göra ett test innan du gör en IV,” sa Rogan. “Det verkar dumt att skära av IV. Tänk om de hade något liknande där du var tvungen att säga, hej, jag planerar att ta en IV. Kommer ni och testar mig innan jag tar IV? Det borde vara lätt.”

Kanske kan den nya doptesterorganisationen, Drug Free Sport International, göra förändringar som denna. Organisationen är nu knuten till UFC och kommer att ta över USADA:s plats från och med januari 2024. Daniel Cormier kanske skulle vara nöjd med förändringarna om de görs. Så här gjorde han ett fall för den IV som används.

‘DC’ vid användning av IV

Det största problemet med förbudet mot IV var kanske rehydrering. Daniel Cormier har gått ner i vikt tidigare och han känner till de fysiska svårigheterna som följer. Så här beskrev han de problem som lättades av IV. Nu kan detsamma inte sägas.

Verkliga skäl bakom Joe Rogan och Daniel Cormiers påstådda partiska mot vissa fighters avslöjade i en bekännelse av ex-UFC-mästaren

“Problemet med rehydrering är att det skulle störa magen”, sa Daniel Cormier. “Allt du dricker skulle göra ont i magen. Allt du åt skulle göra ont i magen. Så även om du gick upp i vikt vid 04:00, äter du inte riktigt en bra måltid förrän 06:00 eftersom du måste ta dig igenom som kramper. . . Så IV var den bästa för medan du gör IV, går den direkt in i blodet. All den där vätskan, det går bra.”

Helt klart var metoden till stor hjälp för ‘DC’. Tycker du att det ska tas tillbaka?

RELATED ARTICLES

Mest populär