Wednesday, February 28, 2024
HemViralSportsMoments"Det var nog, också för mig" - Mathieu Van Der Poels Hulst-seger...

“Det var nog, också för mig” – Mathieu Van Der Poels Hulst-seger skadades av att spotta på hans Booers när cyklisten avslöjar bakgrunden bakom utbrottet

När Mathieu Van Der Poel knep sin sjunde seger för säsongen var det tänkt att firandet skulle bli stort. Det berodde på att Poel red i sitt hemland i Hulst. Tyvärr gick det inte riktigt som förväntningarna eftersom världsmästaren hamnade i ett stort problem med fansen. Under hela loppet sågs fansen uttrycka missnöje med cyklisten. Ständigt buande blev dagens norm.

Amerikas favoritvideo idag

Poel kunde inte hålla sig kall i det sista varvet, men snäppte till och spottade på en viss grupp fans. Den här händelsen förorsakade hans firande avsevärt när 28-åringen befann sig mitt i en stor kontrovers. Så varför tappade Poel humöret på loppet annat än vad som bara var synligt för alla? Här är vad cyklisten själv hade att säga om händelsen.

Mathieu Van Der Poel reflekterar över sin spottningsincident

Den holländska cyklisten uttryckte betydande förakt över att ha blivit tillfrågad om händelsen. Han uppgav att publiken hade varit obevekliga med att bua på honom under hela loppet och även under träningspasset. Poel informerade vidare om att han också blev utbuad när han tävlade i den förra världscupomgången, utan att ange några skäl bakom det. När han pratade om publiken, sammanfattade 28-åringen sin känsla och sa: “De var bara ett gäng buare. Jag är klar med det…Det var kontinuerligt, redan under rekon. Det är bättre att stanna hemma.”

Den berömda cyklisten var rasande och vägrade att uttala sig om exakt vad som skanderades av publiken. Han kommenterade: “Det är bättre att fråga dem själv. Jag tänker inte upprepa det. Det här var inte saker som hör hemma i idrotten. Att bua är inte lämpligt för någon, säger han. “Efter ett tag räckte det, även för mig.”

Holländaren verkade överdrivet irriterad eftersom han hävdade att ett sådant beteende är oacceptabelt inom sportområdet och att ingen av idrottarna förtjänar att bli utbuad. Poel accepterade hans handlingar att spotta samtidigt som han kommenterade att publikens beteende gick honom på nerverna. 28-åringen kommer dock att ställas inför stora disciplinära förfaranden.

Vad finns i framtiden för Van Der Poel?

Efter spottfiaskot står Van Der Poel i kö för att få en rejäl böter. Även om det inte har kommit några bekräftade nyheter om att Poel har åtalats ännu, är möjligheten att ådra sig disciplinära påföljder sannolikt. 28-åringen förväntas bli åtalad enligt avsnittet 5.6.001 i UCI:s Cyclocross-regler.

“Att vinna framför denna folkmassa är något…” – Spännande avslutning ser Tadej Pogačar triumfera i Saitama Criterium före Sepp Kuss

Enligt förordningen förbjuder punkt 17 en idrottare från “förolämpningar, hot, olämpligt beteende.” De beräknade böterna kan variera mellan 50 och 200 CHF. Vad är dina åsikter om berättelsen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär