Saturday, December 9, 2023
HemF1"Det var ett gäng" - Max Verstappens hem fick ett hårt slag...

“Det var ett gäng” – Max Verstappens hem fick ett hårt slag när Bernie Ecclestone inte har några problem med att ta farväl av det ännu en gång

Innan Liberty Media tog över Formel 1 2017 var organisationen i händerna på Bernie Ecclestone. Det hade varit sedan 1978. I en tygel som varade i 40 år var F1 Supremo inte den mest populära personen i hagen. Hans förlegade vision för F1 hjälpte inte heller hans fall. Men nu, även efter att ha klivit bort från F1, verkar han inte komma in i folks goda böcker. Den här gången blir det Max Verstappen och hans orange armé som han retar upp.

Ecclestone har varit ett stort samtalsämne i hagen under de senaste månaderna. Först var det hans roll i att Felipe Massa lämnade in en stämningsansökan mot FIA för att göra anspråk på titeln 2008. Sedan anklagades han för bedrägeri. För en månad sedan erkände han sig skyldig till detta bedrägeri, men hans fängelsestraff blev villkorligt. Förra veckan var 93-åringen på den brasilianska GP där han hade ett intressant samtal med NOS.

Verstappen kanske gillar Zandvoort, men det är inte Ecclestones “favorit”

Den holländska GP var en del av F1-kalendern från 1952 till 1985, och efter ett 35-årigt uppehåll kom det tillbaka 2021. Circuit Zandvoort är en gammaldags bana som förare tycker är intressant att navigera. Beläget i Nederländernas sanddyner, gör dess kantade hörn och dess snabba, svepande, utmanande kurvor ett händelserikt varv. Det är så vi vet det idag. Men Bernie Ecclestone, som bevittnade hur det var förr i tiden, bad om att säga annorlunda.

I sin intervju med NOS sa Ecclestone, “Det var ett gäng. Det var en dålig bana, även om det fanns fler av dem under de åren.” (Översatt av Google) Ecclestone kände att kretsen hade tappat sin charm. Det var förfallet och, mer avgörande, farligt. Så han bestämde sig för att det vore bäst om F1 inte återvände till Nederländerna. Efter att F1 meddelade 2019 att den holländska GP skulle återvända, sa Ecclestone till och med till NOS att han aldrig trodde att sporten skulle återvända till “gänget” i sanddynerna. “Faktiskt har det aldrig riktigt varit en favorit för mig. Så många dåliga saker har hänt, tillade han.

1970 och 1973 dog två förare när de tävlade på banan. Men sedan dess återkomst 2021 har inget allvarligt farligt hänt (inte om man räknar med Daniel Ricciardo som brutit sin hand efter en krasch). “Förhoppningsvis kommer vi att vara borta från det nu,” tillade Ecclestone. Sedan 2021 – efter betydande förändringar av banan för att göra den F1-klar – har det varit Max Verstappens lopp. Förutom hemmasupporten är hans dominans anledningen till att F1 har skrivit på ett kontrakt med kretsen till 2025, enligt Ecclestone. Han tror att tills den trefaldige mästaren tävlar kommer F1 att återvända till Nederländerna.

På frågan om vad han förväntar sig ska hända när Verstappen går i pension, sa han: “Vem vet? Kanske kommer vi att förlora några lopp. 24 lopp i kalendern är för många, några kommer att ställas in,” och antyder subtilt att han inte skulle ha något emot om loppet – som inte är hans favorit – skulle lämna kalendern igen. Så mycket som Verstappen och den orangea armén inte skulle gilla vad Ecclestone hade att säga, så skulle de säkert gilla vad han hade att säga om det holländska lejonet själv.

Max Verstappen är den “bästa föraren någonsin”

Sedan Max Verstappen gick med i F1 har han etablerat sig som en kraft att räkna med. Han är en 26-åring som redan har tre mästerskap, 52 segrar och 96 pallplatser under bältet. Hans prestationer talar för sig själva. En annan förare vars utmärkelser talar för sig själva är Verstappens rival 2021, Lewis Hamilton. Tills Verstappen gick upp mot Hamilton 2021 och vann sitt första mästerskap, refererades han aldrig aktivt i samtal om sportens storheter. Men sedan den säsongen, och de två säsongerna som har följt, har han säkerställt att han hade pratat om lika mycket som alla andra.

Naturligtvis började debatten om vem som är den bättre föraren mellan Hamilton och Verstappen. Bernie Ecclestone gav sin syn på ämnet. I en intervju med Daily Mail sa 93-åringen: “Max är den bästa föraren någonsin. Inga tvivel. Jag brukade säga, Alain Prost. Nu skulle jag säga Max. Han är störst. Han är den smartaste när det gäller att få ut det bästa ur bilen. Han mockar inte och kommer direkt på programmet. På min lista är han över Lewis Hamilton.” Orange Army skulle verkligen vilja höra det.

Tror du att den holländska GP kommer att lämna kalendern när Max Verstappen hänger på sig stövlarna?

RELATED ARTICLES

Mest populär