Saturday, December 9, 2023
HemViralSportsMoments"Det var en skam" - 21-årig belgisk cyklist skildrar autonomi i cykelcross-schemaläggning...

“Det var en skam” – 21-årig belgisk cyklist skildrar autonomi i cykelcross-schemaläggning efter UCI-presidentens skrämmande kritik

När proffscykelvärlden kämpade för ett plötsligt spår av förändringar började flera spelare uttrycka sina genuina åsikter. När man spekulerade i de föreslagna ändringarna och deras konsekvenser såg det kommande världscupen i cykelcross att ryttare stötte på oöverträffade problem. Tack vare en oanade expansion i tävlingsschemat lämnades många cyklister i chock och kämpade för att behålla det ökade trycket.

Därefter hamnade Thibau Nys, den unga belgiska cykelsensationen som tävlade för Baloise Trek Lions, i rampljuset. Platsen kom dock inte bara från hans sjundeplats vid den nyligen genomförda Cyclo-Cross World Cup-omgången i Troyes, Frankrike, utan från en omdiskuterad hållning. Enligt rapporter tände hans djärva svar på kritiken från UCI:s ordförande David Lappartient en låga av kontroverser, vilket dramatiskt vände händelserna.

Cykelikonen delar svaret på kritiken

Nys, som tidigare satt på tredje plats i världscupställningen efter en triumferande seger i den inledande omgången på Waterloo, stod som en stigande stjärna i cyclocross-spel. Uppenbarligen hade hans tävlingsanda och strategiska skicklighet redan markerat honom som en kraft att räkna med i kretsen, men det senaste beslutet hade en större inverkan. Att hoppas kunna prioritera Superprestige-loppet i Niel utlöste en debattstorm, där Lappartient ifrågasatte Nys engagemang för världscupserien.

Japan Cycling Team väskor tre guldmedaljer på Asiad

Trots att han saknade pallen, framträdde cykelikonen framgångsrikt som en central figur och stod fast i sina åsikter om den modifierade tävlingsbanan. Den 21-årige proffscyklisten höll fast vid sitt påstående om personlig kontroll över varje tävlingsschema och gav ett strängt svar på Lappartients fruktansvärda kritik och citerade: “Jag har helt enkelt inte den världscupklassificeringen i åtanke.”

Oförutsedda kontroverser tänder kaos bland spelarna

Cykelförarens beslut kom efter en kontroversiell incident som involverade hans val att delta i Superprestige i Niel, Belgien. Eftersom han undvek att delta i världscupen i Dendermonde, Nederländerna, utlöste Nys en het motsättning av uppfattningar mellan sig själv och UCI-presidenten. Han tacklade sina stela förväntningar med direkt självförtroende och lovade att behålla integriteten, med tanke på framtida cykellopp.

Å andra sidan underströk Lappartients stränga kommentarer UCI:s övertygelse om att ryttare strikt bör följa World Cup-schemat. Han betonade vikten av att delta i serien utan att selektivt välja evenemang. Obehandlad av förklaringen upprepade Nys sin ståndpunkt och sa: “Du skulle inte tänka på att hoppa över ett världscuplopp. Sedan sa folk att det var synd”, och tillade, “Men nu? Jag måste ibland. Annars skulle jag förstöra mig själv.”

Dessutom antydde Lappartients anteckning att avvikelser från denna väg potentiellt kan påverka ryttares möjligheter, inklusive deras chans att tävla i cykel-VM. Det belgiska cykelunderbarnet höll dock fast vid sitt mål och var villig att tävla i den kommande världscuprundan i Dublin för att stärka sin plats. När säsongen fortskred förblev Thibau Nys en fokuspunkt, inte bara för sin skicklighet på banan utan också för varje modigt drag.

RELATED ARTICLES

Mest populär