Novak Djokovic-juggernaut har varit ostoppbar de senaste två åren. Serbien har gjort anspråk på 5 Grand Slam-titlar sedan Wimbledon 2018. Dessutom har Djokovic varit den mest dominerande spelaren under det här decenniet om vi går med siffror.

Djokovic är verkligen mannen att slå med en 100-procentig vinst-förlustrekord under säsongen 2020 före utbrottet av coronavirus. Två gånger ATP-mästare Robin Haase tror också att World No.1 är den tuffaste spelaren att besegra på turnén.

Novak Djokovic

Du känner dig som en amatör mot Novak Djokovic – Robin Haase

Haase och Djokovic har mött varandra tre gånger i sin karriär hittills. Den förstnämnda kunde dock inte vinna en enda uppsättning mot Djokovic i alla tre försöken. Han förklarade att Djokovic inte har en svaghet och att han får motståndaren att känna sig som en amatör.

”Det svåraste är att spela mot Novak. Utan tvekan. Du känner dig som en amatör när du spelar mot honom, ” sa Haase som citerades av Sportsklub.

Robin Haase

”Jag har aldrig varit nära en vinnande uppsättning mot honom. Han har inte svagheter. Mot de andra spelarna fanns det ögonblick då jag kände att jag kunde hota lite – men mot honom hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, ” avslutade han.

Läs också: “Han skulle göra mitt liv eländigt” – Pat Rafter när han spelade Novak Djokovic

Djokovic förde sitt Grand Slam-tal till 17 efter att ha klarat Australian Open 2020-titeln. Han är bara två kort från Rafael Nadals 19 Slams och tre kort av Roger Federers rekord på 20 hela tiden.

Novak Djokovic

Men han kommer att behöva vänta på mer för att fortsätta sin fart vid de stora evenemangen eftersom tennisturnén är avbruten på grund av den snabba spridningen av coronavirus runt om i världen. Det är fortfarande osäkert när turnén återupptas. Det är dock säkert att Novak kommer att fortsätta göra sina motståndares liv eländigt.