När han inte kämpar för titlar, pratar Novak Djokovic i välgörenhet.

Den 17-gånger Grand Slam-mästaren har en grund till sitt namn, som stöder missgynnade barn och deras familjer hemma i Serbien.

Novak Djokovic Foundation tillkännager kampanjen ”Season of Giving”

Och i mer arbete som understryker och illustrerar tennisfilmens filantropiska sida, har Novak Djokovic Foundation meddelat kampanjen ”Season of Giving” för tredje året i rad.

Som en del av initiativet kommer stiftelsen att öppna förskolor för behövande barn i Vajska och Ljubis, byar i Serbien. Det har siktat på att samla in 100 000 euro för ändamålet.

Medan Djokovic och hans fru Jelena kommer att bidra vackert till saken, kommer donationer till projektet också att sökas någon annanstans.

Djokovic, fru säger att deras fokus i år var att öka vården

Serberen och hans fru släppte ett gemensamt uttalande som understryker deras löfte om att stödja filantropiska saker.

“Med tanke på den nuvarande pandemisituationen fokuserade vi i år främst på hälso- och sjukvård och med våra donationer försökte vi hjälpa vårdinstitutionerna i Serbien,” läs uttalandet som paret har undertecknat.

“Vårt primära mål är dock fortfarande att investera i barn och deras framtid,” stod det vidare.

Djokovic Foundation började bygga om förskolor i Serbien förra året

Genom en liknande kampanj förra året började stiftelsen att bygga om förskolor i tre kommunala områden i Serbien.

Som en del av sin crowd-sourcing-ansträngning har stiftelsen i år bjudit in Djokovics fans över hela världen att donera till Team Vajska och Team Ljubis.

“Vårt land är fullt av riktiga små pärlor, men tyvärr, på mindre platser, kan de ofta inte utveckla sin fulla potential eftersom de inte har tillgång till tidig utbildning,” läs uttalandet tillskrivet Djokovics.

“Det här året har ytterligare visat hur viktigt det är för barn att gå i förskolan, särskilt i en situation där föräldrar tvingas arbeta hemifrån och inte kan ägna sin tid åt barn tillräckligt,” Det sa.

Novak Djokovic firar med årsskiftet nr. 1 trofé
Tennis – ATP-finaler – O2, London, Storbritannien – 15 november 2020 Serbiens Novak Djokovic poserar med ATP Tour nummer 1-trofén Action Images via Reuters / Paul Childs

Läs mer: “Vill inte sätta in ett utgångsdatum”: Novak Djokovic ger enorm uppdatering om pensionering

105 barn att dra nytta av Novak Djokovic Foundation senaste initiativ

Paret lovade att fördubbla varje donation som görs till stöd för dessa orsaker.

”Det bör inte glömmas bort att det fortfarande finns de som inte kan gå i förskola även under normala omständigheter.

Så i år är målet att öppna nya förskolor i byarna Vajska och Ljubis, som rymmer totalt 105 barn. Var och en av dessa platser har sin egen historia, och vi vill berätta den för hela världen med hjälp av dem som tror på vårt uppdrag.

Det är därför vi har beslutat att fördubbla varje donation som du gör i år igen, ” sa paret.

På karriärfronten avslutade Djokovic säsongen 2020 som världens nummer 1 och kommer att titta på fler titlar nästa år.

Han tog sin 17: e Major-titel vid Australian Open i år men kunde inte avsluta sin fyraåriga troféstopp vid ATP-finalen som avslutade säsongen.