Tuesday, February 27, 2024
HemNASCAR"Det mest spännande som händer för MotoGP" – Trackhouse Racings Gamble upphetsar...

“Det mest spännande som händer för MotoGP” – Trackhouse Racings Gamble upphetsar Dorna Sports Executive när Justin Marks expanderar sitt flamboyanta team

Trackhouse Racing har officiellt gått in i det efterlängtade MotoGP-nätet från och med säsongen 2024. Med höga ambitioner för ägaren Justin Marks och hans team har de nu samarbetat med Dorna Sports och den italienska tillverkaren Aprilia. Miguel Oliveira och Raul Fernandez kommer att leda laddningen för de amerikanska ståndarna på de heta sätena i Aprilia RS-GP med hela besättningen som förväntas meddelas snart.

Amerikas favoritvideo idag

Ett officiellt tillkännagivande gjordes i Milano på tisdagen och streamades live för fansen att bevittna mogulrörelsen av Justin Marks. Aprilia Racings vd Massimo Rivola och Dorna Sports Chief Sporting Officer Carlos Ezpeleta gick med Marks på scenen för avtäckningen. Ezpeleta talade om hur detta partnerskap med Trackhouse Racing är spännande med framgång som förväntas följa både på och utanför racerbanan.

Dorna Sports är entusiastiska över denna satsning som samarbetar med Trackhouse Racing för MotoGP

Justin Marks kan ett och annat om att driva en framgångsrik racingorganisation. Det har inte varit någon hemlighet att de North Carolina-baserade racingjättarna hade sett sina ögon på MotoGP, men det här draget var ganska överraskande för fans som förväntade sig en flytt någonstans 2025. Den amerikanska lagägaren är exalterad över den nya satsningen och säger: “Gå med i MotoGP Världsmästerskapet är ett mycket spännande ögonblick för vårt unga företag…att kunna expandera till en global serie som MotoGP är ett enormt steg i att skala företaget… Dorna och (vi) är fast beslutna att ta med något nytt och spännande till mästerskapet.”

Det spanska förvaltningsföretaget för sport samarbetade med CryptoData RNF i slutet av 2021, en koppling som upplöstes av Dorna före säsongen 2024 och öppnade dörrarna för Marks och Trackhouse Racing. Carlos Ezpeleta sa, “Det är ett mycket speciellt ögonblick för oss att introducera ett nytt lag i den främsta klassen i MotoGP. Det händer inte så ofta, vi befinner oss i ett mycket ljuvt ögonblick av MotoGP nu med många förändringar som introducerades 2023 och nu är detta det mest spännande som händer för MotoGP 2024 helt klart.

“Visst är USA en riktigt intressant marknad för Dorna och MotoGP och speciellt för tillverkare som är en stor del av sporten. Men förutom det är det mycket mer i staterna.”

Eftersom Marks gillar att ägna sig åt sin idrottsideologi, kommer denna nya satsning att bli ett projekt som kommer att växa steg för steg. Men hur kom det sig?

RNF:s misslyckande visade sig vara möjligheten för Justin Marks och Trackhouse Racing

När säsongen 2023 stängde sina gardiner, meddelade Dorna Sports att de inte skulle tillåta RNF att fortsätta med dem för säsongen 2024. Uttalandet som släpptes av Dorna lyfte fram “upprepade överträdelser och brott mot deltagandeavtalet som påverkar den offentliga bilden av MotoGP”.

Detta gjorde det möjligt för ägaren av Trackhouse Racing Justin Marks att dra nytta av det tomrum som RNF lämnade i sitt försök att delta i MotoGP. RNF tillsammans med sin titelpartner CryptoDATA hade långa utestående skulder som sedan fick Dorna Sports att säga upp sitt partnerskap och knyta band med det ambitiösa amerikanska motorsportföretaget. Vid en tidpunkt hade RNF sådana som Fabio Quartararo och MotoGP-legenden Valentino Rossi.

Justin Marks låter slippa Trackhouse Racings Kyle Larson-Esque Indy 500 Blueprint ögonblick efter MotoGP-avtäckningen

Allt är nu i rörelse. Justin Marks ambition är nu en realitet som verkligen är ett enormt lyft för MotoGP och engagemang för amerikanska fans. Ett amerikanskt MotoGP-lag som kör varv på en bana som COTA skulle vara en syn att vårda och kanske kan detta bli framgångsrikt. Förväntningarna kommer dock att behöva kontrolleras för den amerikanska outfiten eftersom tvåhjulskretsen är ett annat bollspel.

RELATED ARTICLES

Mest populär