Sunday, December 10, 2023
HemNASCARDet kontroversiella förslaget från Chase Elliott "Less Is More" lades fram av...

Det kontroversiella förslaget från Chase Elliott “Less Is More” lades fram av sångaren Denny Hamlins decennium gamla “Oversaturated” Hot Take

Säsongen 2022 var en säsong som definitivt skulle placeras ganska högt på listan över säsonger där förare kritiserade NASCAR mest. Tänk på det, till och med Chase Elliott var ganska högljudd om några saker den gångna säsongen.

Men bortsett från skämt, en av frågorna som Hendrick Motorsports-stjärnan tog upp var av “ett mer kompakt” schema.

38 helger av non-stop action.

2023 #NASCAR Cupseriens schema finns här. pic.twitter.com/kPckLXDVVV

— NASCAR (@NASCAR) 14 september 2022

Nu, medan Elliotts svar kom 2022, en tid i NASCAR då sporten utforskar och tar sig an allt och allt den kan, klagade förare fortfarande över just denna sak för mer än ett decennium sedan.

I en intervju med Sports Illustrated från 2010 lade Denny Hamlin upp sina tankar om hur lång en NASCAR-säsong ska vara på bordet.

“Definitivt behöver en kortare säsong. Det finns inte längre någon efterfrågan på tävlingsbiljetter. Jag hör folk säga, ‘Åh, jag kommer att missa det här loppet för de kommer tillbaka senare och jag kommer att hinna med höstens lopp’, hade Hamlin sagt. “Många människor jag pratar med ser helt enkelt ingen relevans för vår sport under de första 26 veckorna.”

“Så då ställer de in sig på Chase, och när saker och ting väl sprids ut så ställer de in sig igen. Säsongen är bara så lång, det finns så många evenemang, så många racerbanor; den är bara övermättad.”

Vad sa Chase Elliott om NASCAR-schemat?

När han talade inför det andra Bristol-loppet i september, kom Chase Elliott klart för vad han tycker att NASCAR behöver göra med schemat. Det är värt att notera att mästaren i cupserien 2020 tog hänsyn till de praktiska aspekterna av TV-betyg och hela systemet kopplat till det.

Ändå gjorde Dawsonville-infödingen det klart: schemat måste krympa.

“Jag är övertygad om att mindre är mer, i betydelsen av tidsplanen för ett schema och när vi kunde avsluta vår säsong för att göra det mesta för TV-betyg och saker av den karaktären,” sa Elliott enligt NBC Sports.

“Jag tror att vi personligen skulle kunna göra det bättre.”

RELATED ARTICLES

Mest populär