Sunday, December 10, 2023
HemSoccer"Det kommer en dag när jag lämnar Al Nassr" - Efter vinst...

“Det kommer en dag när jag lämnar Al Nassr” – Efter vinst i Cristiano Ronaldos frånvaro, diskuterar chefen Luis Castro framtiden i Saudiarabien

Al Nassr har en fantastisk form. Deras seger mot Al Duhail i AFC Champions League betyder att de är obesegrade under de senaste 17 matcherna. En märkbar frånvaro i matchen mot Al Duhail var den av Cristiano Ronaldo. Ändå visade laget stor anfallsförmåga och gjorde 3 mål mot det Qatar-baserade laget. Även om tränaren Luis Castro verkar vara nöjd med resultaten, är det ganska normalt att tro att bra saker inte varar för evigt. I intervjun efter matchen öppnade Castro upp sitt lags prestation och hans planer efter Al Nassr.

Det är lätt att glömma att Castro kom till klubben först i juli efter Rudi Garcias avgång till Napoli. Trots de höga förväntningarna har den tidigare Porto-tränaren anpassat sig till sidan som en anka mot vattnet. Al Nassr sitter bara 4 poäng från toppen av ligan och Luis Castro har spelat en avgörande roll i deras förbättrade prestationer.

Luis Castro ger en avgörande ledtråd om sin Al Nassr Future

Efter matchen mot Al Duhail gav Castro sina tankar i intervjun efter matchen. Den portugisiske taktikern sa: “Vi lovar bara att jobba hårt, och detta kommer att ge oss allt vi strävar efter”. Samtidigt som han gratulerade sitt lag verkade managern också ge en antydan om sin framtid som tränare. Castro avslöjade, “Jag är fullt medveten om att det kommer en dag när jag lämnar Al-Nassr eftersom resultat i fotboll kanske inte alltid passar dig”.

“För mig är min stora passion just nu att arbeta i Al-Nasr och ge all min erfarenhet”. Det verkar som att Castro redan planerar för ett liv bortom Al Nassr. Han kanske vet något som vi inte vet? Ett beslut som definitivt skapade en hel del surr var uteslutningen av Cristiano Ronaldo från startelvan. Tränaren hade nyligen kallat Ronaldo ‘Nej. 1 i världen’. Trots att han var bäste målskytt och en viktig spelare för laget spelade Ronaldo inte mot Al Duhail. Castro gav dock ett övertygande svar på uteslutningen av CR7.

Varför blev Cristiano Ronaldo utesluten mot Al Duhail?

Cristiano Ronaldo var inte ens med i laget för att möta Al Duhail. Detta gjorde fansen förvirrade. Castro klargjorde dock situationen omedelbart. Han sa, “Cristiano Ronaldos frånvaro beror på trötthet”. Ett taktiskt beslut med tanke på att Ronaldo spelade 31 oktober och 4 november.

Förutom fotbollsveteranen deltog inte ens Aymeric Laporte, Nawaf Boushal och 3 andra i matchen. Motivet bakom beslutet syftade till att förebygga skador. Med en väl utvilad trupp skulle Castro och Al Nassr hoppas på en stark andra halvlek av säsongen. Vad tycker du om Luis Castros kommentarer? Är han mannen som kommer att leda Al Nassr till Saudi Pro League-titeln? Säg din mening i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär