Monday, December 4, 2023
HemOlympics"Det kan förändra hela ditt liv": WSL Champ, som nästan dog på...

“Det kan förändra hela ditt liv”: WSL Champ, som nästan dog på live-TV, detaljerad väg till surfframgång

Den tidigare australiensiska surflegenden Mick Fanning attackerades en gång av en vithaj under J-Bay Open-finalerna i Jeffreys Bay. Händelsen cirkulerade senare i direktsänd TV. Det förvirrade inte bara hans familjemedlemmar utan även hans fans och surfinggemenskapen.

Även efter en sådan livshotande incident tänkte surfaren aldrig på att sluta med sporten. Under en intervju avslöjade han orsaken bakom hans framgång och tittarliv.

Mick Fanning har sina framgångar att tacka människorna han växte upp med

Under 2016, i en unik diskussion med Stab Magazine, hade surflegendarna Mick Fanning och USA:s John Florence en öppen chatt med varandra via en videochatt online. Båda surfarna berättade om sina olika surfupplevelser och vad som inspirerade dem att fortsätta.

Medan han diskuterade detsamma avslöjade Fanning att hans medsurfare från barndomen hjälpte honom att bli en stor surfare. “Jag har alltid känt att jag inte var så begåvad som du vet, speciellt killarna. Jag växte upp med Parker och Bingo, så jag var tvungen att hitta sätt att debattera dem på en annan nivå”, mindes han.

Fanning kände att han hela tiden måste förbättras och kämpa för att bli bäst bland andra, och det spelade en stor roll för att bli bäst även på professionell nivå. Han sa, “Och så det var något jag verkligen dyker in i just de 1-2%, speciellt i de där superclutch-ögonblicken, som kan förändra ett helt år, som kan förändra hela ditt liv. Ja, något som jag lägger ner mycket av min framgång.”

Fannings ord bevisade hur den australiensiska legenden hade funnit magen att fortsätta surfa även efter att ha överlevt en dödlig hajattack. Kort sagt, legender slutar aldrig!

Vad hände vid Jeffreys Bay?

2015 tävlade Fanning på J-Bay Open i Sydafrika. Det var den sjätte tävlingen på World Surf League Championship Tour. Vinnaren av detta evenemang skulle ta ledningen på resultattavlan för titelloppet.

En självsäker Fanning dök ner i havet och siktade på en avslutning i första racet. Men cirka fyra minuter in i loppet dök en vithaj upp från ingenstans. En panikslagen Fanning slog och sparkade havets varelse och flydde nästan från att bli uppäten av hajen.

Filmerna från händelsen började snart gå runt på internet och live-TV. Fannings mamma blev chockad efter att ha sett videon. Även efter att ha blivit rörd av en sådan farlig olycka kom Fanning tillbaka och surfade fram till 2018.

RELATED ARTICLES

Mest populär