Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"Det finns inget vi skulle göra" - Christopher Bells nedslående besättningschef gör...

“Det finns inget vi skulle göra” – Christopher Bells nedslående besättningschef gör smärtsamt inträde ögonblick efter Phoenix-katastrofen

Steg 2 av söndagens Cup Series Championship-lopp bevittnade Joe Gibbs Racings enda mästerskapsöverlevande som kastades ur striden utan något eget fel. Christopher Bell hade mycket potential att vinna detta eftertraktade lopp och ändå var det Ryan Blaney som tog hem mästerskapstrofén. Tyvärr var det inget som Bell kunde göra.

Det är lustigt hur oförutsägbar sporten NASCAR är. För några veckor sedan kritiserade folk Christopher Bell för att han inte försökte tillräckligt hårt för att slå Kyle Larson i Las Vegas. En vecka framåt tystade Christopher Bell alla genom att slå in sina biljetter till Championship 4. Och två veckor senare var han ute ur loppet som han jobbade så hårt för. Tyvärr resonerade Bells hjälplöshet från rösten från hans besättningschef, eftersom den senare avslöjade vad som gick fel.

Även med en av de bästa besättningarna där ute, lyckades Adam Stevens inte rädda Christopher Bells dag

När Christopher Bell trampade på sina bromsar i svängarna på den 1 mil långa triovala banan på Phoenix Raceway kände han att det tog extra kraft på pedalen och mer tid för hans bil att sakta ner. Den högra främre bromsrotorn på Bells #20 Toyota Camry blåste av på varv 109, precis när han skulle gå in i sväng 3.

Som ett resultat tappade hans maskin kontrollen och gick rakt in i säkerhetsbarriärerna. Den hårda träffen som orsakades av det mekaniska felet var tillräckligt för att sätta stopp för Christopher Bells löpning och få honom att halta ur loppet med en nedslående 36:e plats, i hans andra raka Championship 4-framträdande. Strax efter att loppet var över passade Frontstretchs Michael Massie på att gå fram till Adam Stevens och intervjua honom om vad som faktiskt gick fel.

Joe Gibbs Racing har varit riktigt konsekvent med sina bilar året runt. Att se bromsarna på deras Toyota misslyckas är verkligen en sorglig syn att skåda. Men det var inte helt i det blå. Stevens medgav att det fanns indikationer på en katastrof när Bell led av bromsproblem tidigare under loppet. “Han (Bell) sa att han hade lite blekning tidigare i löpningen”, sa Stevens, “jag menar, vi hade ingen tejp på den högra frambromsen så det är inget vi skulle göra. Vi försökte få honom att flytta förspänningen bakåt och backa upp ingången och bara två varv senare blåste det isär.”

Som rapporterats av NASCAR, blev bromsarna på Christopher Bells bil längre och längre, vilket innebar att han var tvungen att trycka mer och mer för varje passerande varv för att behålla kontrollen över sin bil. När Frontstretchs Stephen Stumpf pratade med Bell verkade han fortfarande vara i chock.

Mitt i sina Phoenix-problem ser Christopher Bell fram emot en bättre framtid

Christopher Bells frustration över hur hans mästerskapsjakt och den totala säsongen slutade var ganska förståelig. Två segrar, 10 toppfemmor, 19 topp-10 placeringar, förutom en rad pole awards; 6 för att vara exakt. Dessutom ledde han 599 varv i karriären i år. Men allt detta översattes till inget annat än att han såg resten av loppet från vårdcentralen.

Under en intervju efter loppet erkände Oklahoma-infödingen att #20 JGR-teamet inte hade presterat till sin fulla potential och därför är han exalterad över hur de kan bygga vidare på årets prestation och bli bättre. Att bara dyka upp i Championship 4 är verkligen en svår nöt att knäcka. “Jag är stolt över ansträngningarna, särskilt i slutspelet, för att nå de fyra sista,” sa han.

Men han var fortfarande i fullkomlig misstro att av allt som kunde ha gått fel; det var hans bromsar som förrådde honom. Ironiskt nog var det deras starka sida under hela året. Bell sa “Vi har haft riktigt starka bromsar hela året. Har inte haft några problem så det är ganska förvånande. Ett bromsproblem på en bana där…de är viktiga, men inte lika viktiga som vissa av de andra.”

På frågan om sina känslor avslöjade Bell att han inte var upprörd utan bara besviken. Och lite chockad. “Alla gör sitt bästa; det är bara en del av det. Just nu är jag förmodligen fortfarande lite chockad och det har inte sjunkit in ännu utan kan bara ändra vad som väntar”, tillade han.

Christopher Bell gör smärtsam 9-ords erkännande efter att ha fallit 0,082 sekunder från att blidka Joe Gibbs

RELATED ARTICLES

Mest populär