Saturday, December 2, 2023
HemSwimmingDet finns en 16-årig kanadensisk simmare som överglänser den 25-åriga amerikanska stjärnan...

Det finns en 16-årig kanadensisk simmare som överglänser den 25-åriga amerikanska stjärnan Katie Ledecky på sin egen match

Allt eftersom tiderna går dyker nyare idrottare upp och sätter fler nya rekord. När de korsar vägar med gamla mästare är det dock alltid fascinerande att se de unga utgöra en utmaning. I en liknande situation, nyligen, matchade en ung simmästare den legendariska Katie Ledecky, slag för slag. ja! 16-åriga Summer McIntosh lämnade bara en hårtunn skillnad för olympiern att tävla mot.

US Open i Greensboro, NC bevittnade den nagelbitande omgången mellan Ledecky och McIntosh. Medan simningen på 400 m frisim borde ha varit en enkel seger för den förstnämnda, visade den unga stjärnan sig vara en tuff nöt. Vann Ledecky äntligen? Eller dök det upp en ny mästare från vattnet?

Katie Ledecky står inför en intensiv match:

I den sista omgången av US Open 2022 tävlade båda simmare om titeln. Det som började som ett 400 m fristilslopp förvandlades till en kamp som höll alla på kanten av sina stolar. Medan de första ögonblicken gick normalt, vid 300 m-märket, förändrades atmosfären. Både Ledecky och McIntosh matchade varje drag när de simmade för att nå mållinjen.

Tiden klockade in på 3:59:70, och båda simmarna var nästan framme. Men med en skillnad på 0,08 sekunder sopade Ledecky titeln. Även om McIntosh kom tvåa, slog hon Ledeckys US Open meetrekord på 4:00,51. Spelet var klart och olympiern hade mött en värdig match i McIntosh.

Med detta lade Ledecky till ytterligare en seger i freestyleloppet till sin väska. Den 25-åriga olympiern fick sitt första genombrott vid OS i London 2012, där hon landade guld på 800 meter frisim. Sedan dess har Ledecky inte sett sig tillbaka. Hon satte också sitt arv vid OS i Rio, där hon vann tävlingar på 200, 400 och 800 meter och två stafettlopp. Otaliga världsrekord senare håller mästaren fortfarande kvar.

Vem är Summer McIntosh?

Den 16-åriga kanadensaren utmanade den regerande mästaren Katie Ledecky. Summer McIntosh var den yngsta idrottaren i det kanadensiska olympiska laget under OS i Tokyo 2020. Hon slog världsrekordet för juniorer för 200 m fjäril och 400 m individuellt medley vid FINA World Championships 2022.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Summer 🤍 (@summerrmcintosh)

Den lovande unga mästaren kanske slår fler rekord snart. Medan Ledecky är den obestridda drottningen av vattnet, låt oss se hur nya ansikten står upp mot de regerande mästarna.

RELATED ARTICLES

Mest populär