Saturday, December 9, 2023
HemGolf"Det fanns få spelmöjligheter": Tiger Woods avslöjar den massiva utvecklingen PGA-touren har...

“Det fanns få spelmöjligheter”: Tiger Woods avslöjar den massiva utvecklingen PGA-touren har genomgått samtidigt som den möter hård konkurrens från LIV Golf

Sedan starten av LIV har Tiger Woods varit mycket högljudd om det. Han har visat sin motvilja mot den saudiska turnén och har konsekvent motsatt sig den. Woods riktade sig dock aldrig mot någon specifikt för att ha gått med i LIV, men han skickade kollektiv kritik. Det finns alltid en anledning bakom att ogilla något, och den före detta golfspelaren har aldrig dolt det.

Han spelar golf för kärleken till sport, men inte för pengar. Även om hans nettovärde, enligt FORBES, är 1 miljard dollar, har pengar aldrig varit hans fokus. Det var därför han nekade till inbjudan att gå med i LIV Golf av Greg Norman, trots att ett jättebelopp skulle erbjudas. Nyligen i en intervju berättade han vad han gillade med den amerikanska turnén och hur man kan förbättra den.

Vad tycker Tiger Woods om PGA?

Woods har alltid stöttat PGA av hela sitt hjärta. Och i en intervju nyligen förklarade han hur PGA har förändrats över tid och om det var en bra sak. Enligt golfaren finns det många fler möjligheter för dagens spelare än när han blev proffs 1996. Myndigheterna är mer lättillgängliga än tidigare och evenemangen ökar. Och nu ingick PIP-väskan, tillsammans med andra förmåner.

“Det fanns färre spelmöjligheter när jag kom ut på turné, mindre tillgång än det är nu. Vi måste fortsätta att göra det, vi måste fortsätta att fira och fortsätta att upprätthålla att det finns toppspelare och erkänna deras förmåga att spela runt om i världen, för att visa upp sina färdigheter.” Golfarens ord klargjorde hur mycket han älskade och respekterade touren. Han menar dock att nya och unga golfare måste förstå arvet från tiden.

Han förklarade att golfare måste förstå hur PGA är avgörande för att nå alla milstolpar. PGA är platsen “där alla toppspelare spelar” och når en milstolpe. LIV-golfare är inte berättigade att delta i något större mästerskap. Endast den amerikanska touren kan hjälpa en golfspelare att uppnå den bedriften. För först då kan en golfare vara berättigad att vara en del av golfens Hall of Fame.

Hur planerar Woods att rädda PGA?

Woods, tillsammans med den nuvarande golfspelaren Rory McIlroy, kommer på en satsning. TGL (Tech-infused Golf Leagues) kommer att knytas till den amerikanska golfbanan. Det kommer att visa upp alla de bästa PGA-spelarna som samlas och spelar på stimulans varje vecka på måndag. Publiken live kommer att kunna bevittna matchen.

De kommer att lansera TGL 2024. Satsningen är ett sätt att ge ett mer heltäckande förhållningssätt till golfspelet. Eftersom golfare uppskattade det nya formatet av LIV och gick med i 54-hålsbanan, krävdes något nytt för att hålla alla PGA-golfare på turné. De förväntar sig att TGL kommer att bli en betydande omvandling i golfvärlden.

Vad tycker du om Woods uttalande? Behöver nya golfare lära sig om arvet efter PGA?

RELATED ARTICLES

Mest populär