Saturday, January 28, 2023
HemTennisDet brittiska tennisförbundet smällde till en jättestor böter på sju siffror och...

Det brittiska tennisförbundet smällde till en jättestor böter på sju siffror och hotades med utvisning på grund av sitt hårda ryska beslut

Det brittiska tennisförbundet hotades nyligen med stränga straff för sitt beslut att förbjuda ryska och vitryska proffs från att delta i årets turnering. Association of Tennis Professionals (ATP) bötfällde nyligen Lawn Tennis Association (LTA) i Storbritannien och hotade med ytterligare åtgärder. ATP:s senaste hot har visat sig vara vändpunkten i denna saga, eftersom LTA kommer att tillåta spelare från de berörda länderna att delta nästa år.

Association of Tennis Professionals kör ATP-touren i toppklassen. Wimbledon planerar att häva sitt förbud mot ryska spelare för säsongen 2023. Tidigare i år tvingade konflikten mellan Ryssland och Ukraina flera turneringar att förbjuda ryska och vitryska spelare, och Wimbledon var en av de mest framstående turneringarna för att upprätthålla detta förbud.

British Tennis Association befinner sig i oroliga vatten med ATP och WTA

ATP har officiellt hotat att utesluta det brittiska tennisförbundet från 2023 års ATP-tour. Lawn Tennis Association bötfälldes med 1 miljon dollar (cirka 840 000 pund) av ATP. För några månader sedan spärrade de ryska och vitryska tennisspelare från fem turneringar. LTA:s senaste årliga intäkt var 59,3 miljoner pund, men dess gräsrotsfinansiering var bara 2,1 miljoner pund, så böterna kommer att ha en betydande inverkan.

Kvinnoorganisationen utdömde liknande vite. Dessa böter är för närvarande föremål för överklagande. LTA meddelade, “Vi kommer noggrant att överväga vårt svar.” De förväntar sig resultatet av deras överklagande av beslutet och sanktionerna kommer att vara positiva.

ATP har kommit under beskyllning från fans för att de påstås ha misslyckats med att känna empati med Ukraina. När All-England Club hindrade spelare från Ryssland och Vitryssland från att tävla i Wimbledon, tog ATP och WTA bort rankingpoäng från den prestigefyllda turneringen.

DYK DYPARE

I april hävdade ATP att Wimbledons beslut var orättvist och kan skada framtida beslut om sporten. LTA:s förmåga att främja och vara värd för tennis i denna nation kommer att avsevärt hämmas ekonomiskt av både denna böter och WTA:s böter.

British Association hade nyligen en turnering för de framtida stjärnorna

Framkommande brittiska stjärnor dominerade Liverpool International Junior Tournament 2022. Under de senaste åren har Liverpool utvecklats till ett betydande centrum för internationell juniortennis. Northern Visions arrangörer stod för fem veckors ITF- och Tennis Europe-evenemang, mer än någon annan stad i Europa.

Juniortävlingarna hålls utöver Liverpool Tennis Tournament för seniorer, som har fungerat som ett evenemang före Wimbledon i 20 år och har varit värd för spelare som Novak Djokovic och John McEnroe. Turneringen organiserade evenemanget för J4 (under 14) och J5 (under 18) spelare. Över 700 unga idrottare från 45 olika nationer samlades på Liverpool Tennis Centre.

Även om framtiden ser ljus ut för brittisk tennis, kommer de nuvarande böterna som tas ut av både ATP och WTA att påverka ekonomin för LTA avsevärt. Låt oss veta vad du tycker om ATP:s beslut.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär