Saturday, January 28, 2023
HemOlympics"Det betydde allt": Simone Biles lagkamrat öppnar för att ersätta henne under...

“Det betydde allt”: Simone Biles lagkamrat öppnar för att ersätta henne under OS i Tokyo 2020

Den amerikanska före detta gymnasten Mykayla Skinner har vunnit elva gånger i USA:s nationella mästerskap. Hon tog också med sig guld till sitt land vid världsmästerskapen 2014. Men hennes krona var när hon vann silvermedaljen vid OS i Tokyo 2020.

Mykayla klev in på världens största scen, som en ersättare för Simone Biles. Hon hade tidigare misslyckats med att kvala in till OS-valvet, trots att hon slutade på 11:e plats. Detta beror på två-per-land-policyn, och 3 amerikaner, nämligen Simone Biles, Sunisha Lee och Jade Carey var redan före henne.

Gallor hoppar av och Mykayla Skinner bevisar sig mot alla odds

Biles och Carey gick vidare i tävlingarna innan Biles bestämde sig för att hoppa av precis innan start. Det beror på att hon kände sig påverkad av pressen från OS och världens tyngd på henne. Detta öppnade dörren för Mykayla Skinner. Med så stora skor att fylla levde Mykayla upp till dem, lyste sitt namn och tog med sig Silveret hem.

Mykayla hade precis återhämtat sig från flera komplikationer och krämpor innan hon dök upp vid OS i Tokyo. Tidigare samma år hade Mykayla fått lunginflammation och blev inlagd på sjukhus. Hon hade också avslöjat att en bensporre allvarligt hade påverkat hennes förberedelser inför spelen. Trots allt kom Mykayla starkt in efter att ha fått den andra livlinan och stod högt på alla sina hämningar.

“Hur händer det här i OS?!”@mykaylaskinner leder oss genom hennes hårda arbete som lönar sig, kliver in för Simone Biles och vinner Silvermedalj på valv kl. @Tokyo2020.#Pac12Gym | @UtahGymnastics pic.twitter.com/Qggk3PZKW6

— Pac-12 Network (@Pac12Network) 10 december 2022

Hon sa, “Efter alla dessa prövningar misslyckades jag och misslyckades, men sedan reste jag mig igen och fortsatte bara att pressa och jobba hårt, och även efter att ha haft COVID och Bone Spur trodde jag verkligen att det var över.” Mykayla utförde Cheng- och Amanar-valven och fick ett medelpoäng på 14,916, vilket placerade henne på andra plats.

Men hon var tvungen att övervinna alla

Vad betydde silvermedaljen för Mykayla och varför hon värnar om den?

Under en Pac-12-intervju, när hon tillfrågades om vad medaljen betydde för henne, gav hon ett 3-ordigt svar. Hon sa, “Det betydde allt”, vilket var mer än tillräckligt för att sammanfatta hennes känslor.

Mykayla hade tidigare meddelat innan turneringen startade att hon skulle dra sig tillbaka från tävlingsgymnastik efter OS i Tokyo 2020. Hon var redo på väg ut och hade förberett sig mentalt på det. Ändå fick hon en ny chans på tävlingen, och att gå ut och bevisa det en sista gång för sig själv betydde världen för henne. Hon frågade sig själv: “Hur händer det vid OS?” Det var en gåtfull bedrift att uppnå.

Friidrott tar ofta ut sin rätt mentalt på spelare. Även om det är den fysiska aspekten, som idrottarna tränar för hela livet och dagligen, blir den mentala aspekten ofta obevakad. Simone Biles är en mästare i världsklass om det någonsin funnits en. Hennes prövningar med mental hälsa och att gå ut öppet för att prata om det måste ha inspirerat miljontals kvinnor (& män) runt om i världen. Samtidigt blir det mer och mer angeläget att titta på och får därmed sin uppmärksamhet.

SE MER – Simone Biles höjd kan jämföras med Mykayla Skinner, Suni Lee, Jade Carey och andra gymnastikstjärnor

Mykaylas prestation är en otrolig bedrift. Men låt oss alla inte underskatta den mentala press hon måste ha varit i, under alla dessa månader som tävlade upp till tävlingarna. Det är världens största scen och mer för henne och hennes ande. Här vill vi att fler och fler idrottare ska överraska oss i framtiden med sin klass och prestation.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär