Wednesday, February 28, 2024
HemGolfDet bästa från PGA Tour 2023: Spelare, Rookie, Event, Sponsor och mer

Det bästa från PGA Tour 2023: Spelare, Rookie, Event, Sponsor och mer

Varje år arrangerar PGA Tour en minnesvärd golfsäsong för män. Den här säsongen var dock extra speciell eftersom den hade några oväntade ögonblick, som fusionen på 3 miljarder dollar. Förutom årets största överraskning, som väckte mycket uppmärksamhet, hade säsongen 2023 många andra speciella ögonblick och aspekter!

Den avslutade säsongen var full av minnesvärda framträdanden, spännande comebacks och nagelbitande händelser! Från dramatiken i Ryder Cup till skönheten i Augusta National, turnén erbjöd något för alla golffantaster. Här är några av de bästa från PGA Tour 2023:

Årets spelare

Jon Rahm hade en fantastisk säsong då han vann fyra gånger, inklusive en major. 29-åringen hjälpte också Europa att behålla Ryder Cup. Spanjoren slutade nummer 1 i FedEx Cup-ställningen efter att ha vunnit American Express. Men hans säsong slutade på en kontroversiell ton när han tillkännagav sitt beslut att gå med i LIV Golf, i en affär som enligt uppgift var värd mer än $566 miljoner. Detta drag chockade golfvärlden och tvivlade på hans framtida kvalificering till majors och Ryder Cup.

Om vi ​​håller spanjoren utanför på grund av hans LIV Golf-switch, då skulle Scottie Schеffler vara vårt val för säsongens bästa spelare. Amerikanen vann 2 gånger, inklusive PLAYERS Championship, och var medlem i det amerikanska Ryder Cup-laget. Han hade 17 topp-10-placeringar i de 23 tävlingar som han tävlade i.

Årets nybörjare

Ludvig Abеrg gjorde en imponerande övergång från amatör till proffs och knep sin första seger under sin debutsäsong. 24-åringen tog även Omеga European Masters i september. Hans debutframträdande i Ryder Cup var också mycket vackert och berömvärt. Aberg blev den första golfaren i historien att tävla i Ryder Cup, utan att spela i någon större turnering.

Årets händelse

Den tvååriga sammandrabbningen mellan Europa och USA var säsongens mest efterlängtade händelse, och den gjorde ingen besviken. Ryder Cup 2023 hölls på Marco Simone Golf and Country Club i Rom, Italien, och det var verkligen en händelse att komma ihåg! Den hade allt, fantastiska skott, kontroverser och fantastiska segerögonblick!

Det bästa från LPGA 2023: Spelare, Rookie, Event, Sponsor och mer

Konkurrensen var hård, med båda lagen uppvisade överlägsen golf och sportsmannaanda. Resultatet avgjordes på den sista dagen, när Europa gjorde en fantastisk comeback i singeln och vann med en poäng på 16,5 till 11,57. Jon Rahm och Scottie Schеffler var de bästa för sina fritidslag.

En annan är Grant Thornton Invitational. Det var ett banbrytande evenemang som samlade de bästa spelarna från PGA Tour och LPGA Tour i ett mixat lagformat. Det var debutsäsongen, som bestod av 16 lag av en manlig och en kvinnlig golfspelare som spelade olika spelformer över varje runda. Vinnarna av den första upplagan var Lydia Ko och Jason Day.

Årets sponsor

Players Championship är en av de mest prestigefyllda golfturneringarna på PGA Tour, med en prisfond på 25 miljoner dollar 2023, samma som ett av LIV Golf-evenemangen. Mästerskapet stöddes av tre praktiserande sponsorer: Comcast Business, Optum och Morgan Stanley.

Årets gång

PGA Tour besökte några av de mest ikoniska och natursköna banorna i världen, som Torrey Pines, Pеbble Beach och TPC Scottsdale, var och en med sin egen charm. Men ingen kunde matcha tjusningen och prestigen hos Augusta National, hemmaplan för Masters Tournament. Banan, designad av Bobby Jonеs och Alister MacKеnzie, anses allmänt vara en av de bästa och vackraste i världen.

Veterangolfaren Mark O’Meara avslöjade hur det känns att spela på den vackra banan och sa: “Det är en av de golfbanorna som ju mer du spelar den, desto mer förstår du den.”

Bästa ögonblick: Tiger Woods comeback

Men det bästa ögonblicket på PGA Tour 2023 kom i december, då golfstoren Tiger Woods gjorde comeback vid Hero World Championship efter åtta långa månader. Woods prydde green efter ett långt uppehåll, övergick till handling i december och visade glimtar av sin gamla form och stil.

Hans andra framträdande kom i december, vid PNC Championship, där han tävlade med sin son, för fjärde gången. 82X PGAT-vinnarens comeback var ett glädjande ögonblick för hela golfbröderskapet, vilket säkerligen fick alla andra händelser under året att se undermåliga ut!

Vad är dina tankar om de bästa aspekterna av 2023 års PGA Tour? Låt oss veta i kommentarerna nedan! Håll utkik för att ta reda på hur säsongen 2024 går, eftersom gardinhöjaren för den kommande säsongen är precis runt hörnet!

RELATED ARTICLES

Mest populär