Wednesday, December 6, 2023
HemNHL"Det är vidskepelse": NHL-GET Wayne Gretzky förklarade en gång sin absurda ritual...

“Det är vidskepelse”: NHL-GET Wayne Gretzky förklarade en gång sin absurda ritual innan spelet som blev en tradition under hela hans hockeykarriär

Den legendariske Wayne Gretzky behöver ingen presentation. Hans expertis i NHL gör honom till en av de största idrottarna som någonsin existerat. Han spelade 20 säsonger i NHL och hävdade sin dominans från 1979 till 1999. 20 år av en betydande karriär gick Gretzky i pension 1999, men hans rekord är fortfarande giltiga hittills, och ingen har kommit dem närmare. Han är inte bara en inspiration för den tidigare generationen, utan också för den nya generationen.

Wayne Gretzky diskuterade sin dagliga rutin, som han har följt sedan början av sin karriär, i en intervju med Graham Bensinger 2016. En sådan långvarig rutin är ganska svår att se, eftersom de flesta idrottare fortsätter att ändra sina rutiner. Det var en unik talang som Gretzky hade.

Wayne Gretzkys påklädningsrutin

Wayne Gretzky försökte följa vad hans far brukade säga till honom. Detta inkluderade också hans påklädningsrutin. Hans far var en stor troende, och han vägleddes hela tiden av honom.

“Du vet att du kan säga att det är vidskepelse, du kan säga att det är rutin hur du klär dig och jag klädde mig på samma sätt hela tiden,” tillade Gretzky, “Jag klädde mig alltid på höger sida av min högra strumpa, mitt högra benskydd. höger armbågsskydd min högra skridsko bara du vet att du kan säga att det är vidskepelse men det är delvis rutin också.”

Gretzky klädde sig på samma sätt från början av sin karriär till slutet. Han hade övertygelser som förvandlades till hans rutin.

Hans far trodde att enbart träning inte skulle hjälpa Gretzky att uppnå mycket, men att hur han åt, klädde sig och andra faktorer också var viktiga.

Diet av GET

Graham Bensinger blev häpen över Wayne Gretzkys unika diet. Det var ganska oväntat för den största idrottaren genom tiderna att ha en sådan diet.

Ibland åt Gretzky bara fyra varmkorvar innan en lek med mycket lök och senap, och det var allt. Det var en ovanlig diet för en idrottare, naturligtvis, vilket förvånade Bensinger mycket. Det var bara en vana för Gretzky att konsumera sådan mat innan han lekte, och det hade alltid varit så sedan hans skoltid.

Vad tycker du om Wayne Gretzkys påklädningsrutin? Har du också någon form av liknande vana som precis blivit en del av din dagliga rutin? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär