Tuesday, February 27, 2024
HemHockey"Det är värt att ta en risk" – NHL beviljar $800 000...

“Det är värt att ta en risk” – NHL beviljar $800 000 till reservfinansiering i hjärntumörforskning vid 2024 års All-Star Weekend

NHL All-Star Weekend 2024 spred glädje bortom spänningen i professionell hockey och markerade nyligen en gynnsam berättelse om välgörenhet. Med levande stöd i ekonomin för Prinsessan Margareta Cancercentrums rum 4-603 sågs ett banbrytande samarbete utvecklas. En hängiven Toronto-forskare, Dr. Gelareh Zadeh, välkomnade kommissionär Gary Bettman till hennes vävnadsodlingslabb och fick effektivt stöd för cancerforskning.

Anmärkningsvärt nog bevittnade denna hockeysportssatsning inte bara de vetenskapliga aspekterna av cancer utan gav också bränsle till ett enormt steg på 800 000 dollar i hjärntumörstudier. NHL, NHLPA och V Foundation, som inkapslade en kraftfull allians, sågs gå samman för att förbättra innovationer inom sjukvården. Betecknande nog var det också Dr. Zadehs första pris under Hockey Fights Cancer-partnerskapet för detta banbrytande arbete.

Hockeytjänstemän förenas för större förändringar inom medicinsk forskning

Besöket på Zadehs labb var inte bara en formalitet som överskrider hockeyligans traditionella cancermånad i november. Kommissionär Bettman underströk ett åtagande att revolutionera cancerforskningen och kikade in i ett mikroskop. Den seniora forskaren vid Princess Margaret Cancer Center avslöjade också att hon strävade efter att förstå en hjärntumörs hemligheter.

Med fyra undertyper upptäckta i hennes labb väckte hon hopp om personliga behandlingar bland hockeyfunktionärer. När hon fick monumental hjälp från besättningen, noterade hon att hon gick bortom den enstaka tillvägagångssättet eftersom bidragen blev mycket mer än en nyhetskontroll. Som en katalysator som driver fram Zadehs forskning, noterade hon dess fördelar för framtida ändamål genom partnerskapet Hockey Fights Cancer.

Medan NHL och dess spelare bidrog till spetsforskning året runt, var V Foundations 30 år av obevekliga engagemang verkligen anmärkningsvärt. Denna samarbetssatsning mellan hockeyorganisationer uppgick till över 353 miljoner dollar i anslag och tillförde en formidabel kraft till sina motiv. I ett uppriktigt grepp förklarade chefsvetenskapschef Dr. Susanna Greer, “Vi hittar det bästa av det bästa”, samtidigt som han tillade: “För mig är det värt att ta en risk.”

Betydande insatser för att lyfta cancerbehandlingsstrategin

När Zadeh grävde ner sig i krångligheterna i sin cancerstudie, betonade hon att det var brådskande att avkoda meningiom medan hon samtalade med hockeytjänstemännen. Hon nämnde den svårfångade naturen hos dessa tumörer och lade till hur vissa patienter svarade på operation medan andra krävde strålning. För att understryka vikten av tidig upptäckt, föreställde hon sig ett spelförändrande blodprov som hjälper dem som är i riskzonen.

Läs mer: Tulsas hockeylag håller insamling, lovar att samla in pengar till familjer som kämpar mot en dödlig sjukdom

Även om denna procedur var ganska lik mammografi för bröstcancer, antydde kommissionär Bettman dess personliga inverkan på hockeyspelare. Med liknande känslor från NHLPA:s Marty Walsh, påminde han sig att hans mamma blev offer för hjärntumör för ungefär fyra decennier sedan. Han lyfte fram en stark kontrast i framsteg inom medicinsk behandling och lade till hur Walsh kämpade mot Burkitts lymfom som barn.

Medan NHL-spelarna förenades av en enda sak, skapade deras osjälviska investeringar i cancerforskning rubriker. Drivna av personliga erfarenheter av förlust och motståndskraft, syftade de till att omdefiniera tillvägagångssättet för cancerbehandling. Dessutom betonade VD:n för V Foundation, Shane Jacobson, effekterna av Hockey Fights Cancer-forskning.

Detta projekt, som framträdde som en framstående i medicinska studier för hjärntumörmedvetenhet, visade upp ett kollektivt mål för accelererade botemedel. Dr. Zadehs passionerade satsningar skrev om spelboken för cancerforskning och fann tröst i de häpnadsväckande donationerna från hockeyproffs.

Inlägget “Det är värt att ta en risk” – NHL beviljar $800 000 till back-up finanser i hjärntumörforskning vid 2024 All-Star Weekend dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär