Saturday, December 9, 2023
HemBasketball"Det är väldigt ödmjukt": Efter att ha passerat Lakers Legend på listan...

“Det är väldigt ödmjukt”: Efter att ha passerat Lakers Legend på listan över alla tider, önskar LeBron James att “fortsätta sitt arv”

Los Angeles Lakers vann mot Milwaukee Bucks tidigare idag. Lakers dominerades från början. Deras prestation på planen var fylld av laginsats och spel som fick Bucks försvar utan tvekan att se svagt ut. En sublim seger som denna har varit väntad för Lakers-fansen. LeBron James har dock gett fansen ytterligare en anledning att glädjas och minnas det här spelet.

Resultattavlan i slutet av matchen var 133-129 till förmån för Lakers. Medan alla onlineflöden bar dessa nyheter, var fansen snabba med att ta upp de mycket imponerande statistiska raderna. Anthony Davis tappade 44 poäng, 28 poäng för LeBron James och 15 poäng för Russell Westbrook – de tre stora stjärnorna hade äntligen tagit steget upp tillsammans.

Sammantaget var Los Angeles Lakers dominerande. Med Giannis Antetokounmpos ord, “De [Lakers] levde i färgen.” Därför var detta ett stort momentum för Lakers. Med det sagt, på individuell nivå var detta spel enormt för LeBron James.

Ett ödmjukt ögonblick för LeBron James

Tillsammans, med sina 28 poäng, registrerade LeBron James 11 assist. Med detta har han nu totalt 10 144 assist i sin NBA-karriär. Det betyder att den fyrfaldige NBA-mästaren har gått förbi Lakers-legenden Magic Johnson på listan över flest assist genom tiderna. För James var detta ett betydelsefullt landmärke.

Under intervjun efter matchen på banan talade LeBron James om denna bedrift. Han sa: “Det är väldigt ödmjukande.” James erkände också att Magic Johnson har varit synonymt med Lakers-serien. Så för honom är det ett hedersögonblick när han siktar på att föra Magis arv vidare. Den här intervjun avbröts av Lakers huvudtränare Darvin Ham som hoppade upp på LeBron och skrek: “De kan inte stoppa kungen, de kan inte stoppa kungen.”

“Det är en ära för mig att försöka föra hans arv vidare medan jag spelar det här spelet.” @Kung James vid förbigång @MagicJohnson för nr 6 på NBA:s assistlista genom tiderna. pic.twitter.com/01iYFDrSwd

— Spectrum SportsNet (@SpectrumSN) 3 december 2022

Till ESPN talade den fyrfaldige NBA-mästaren om Magic Johnsons inställning till spelet. James nämnde att Johnson älskade att spela med sina lagkamrater, vilket hjälpte honom att samla laget på banan. Han beundrade också Johnsons spänning när hans lagkamrater gjorde bra ifrån sig.

När det var segertid i fjärde kvartalet var LeBron James som bäst avslutning med 28 poäng, 11 assist och 8 returer. Otrolig!

— Earvin Magic Johnson (@MagicJohnson) 3 december 2022

James upprepade också att detta var ett ödmjukt ögonblick. Han sa, “Det som är ännu mer ödmjukt och superdupercoolt är det faktum att jag gör det i en Laker-uniform och vet hur mycket Magic betyder för Laker-serien.”

Magic Johnsons svar

Magiska Johnson kommenterade om LeBron James framträdande på Twitter. Han påstod att James helt enkelt var otroligt när han listade statistikraden. Dessutom var den femfaldige NBA-mästaren glad över att se Lakers vinna mot Milwaukee Bucks. Bucks har nu 15-6 för säsongen medan Lakers förbättrar sitt rekord till 9-12.

För LeBron James har denna prestation och bragd möjligen kommit vid precis rätt tidpunkt. Medan Lakers har kämpat, har James tid den här säsongen varit stenig. Skador och höga kritikröster har dominerat hans säsong hittills. Detta har dock inte verkat avskräcka hans fokus då han fortsätter att göra sitt bästa på banan.

Vad tycker du om LeBron James senaste prestation? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär