Monday, December 11, 2023
HemBodybuilding"Det är utmanande": 3X Mr. Olympia Frank Zane brukade konsumera 30 aminosyratabletter...

“Det är utmanande”: 3X Mr. Olympia Frank Zane brukade konsumera 30 aminosyratabletter under sin bästa tid

Den främsta kraftkällan för varje idrottsman är protein. Varje idrottare har ett annorlunda men unikt sätt att inkludera protein i sin dagliga kost. Vissa intar sitt protein genom shakes, medan andra inkluderar det i sina måltider. Den 3-faldiga herr Olympia-hållaren hade en helt annan inställning till det. Frank Zane föredrog att uppfylla sina dagliga proteinbehov genom att direkt konsumera aminosyratabletter.

Zanes noggranna fokus på att bygga en kraftfull fysik gjorde honom till en av de största i sportens historia. Hans symmetriska och välproportionerade kropp gav honom en hel del respekt inom bodybuildingvärlden. IFBB Hall of Famer krediterar hans kroppsliga styrka inte bara till träningen utan också till aminosyratabletterna.

Frank Zane brukade konsumera aminosyratabletter under sin bästa ålder

I en intervju med Men’s Health avslöjade Zane att han brukade konsumera 30 eller fler aminosyratabletter när han tävlade. Han sa: “Det viktigaste är att få i sig tillräckligt med högkvalitativt protein i kosten. Det är utmanande att få i sig 200 gram protein om dagen, så friformade aminosyror är vad jag har tagit i flera år sedan det är vad protein till slut blir. Jag tar fortfarande åtta eller nio aminosyratabletter om dagen, men när jag tävlade tog jag 30 om dagen eller mer”.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Frank Zane (@therealfrankzane)

Inte bara protein, han brukade också inta olika vitaminer. Han sa, “När jag tävlade, skulle jag lägga av allt jag tog och studera hur min kropp reagerade”. Han förklarade vidare hur hans kandidatexamen visade sig vara en brownie-poäng. “Jag tror att en bakgrund inom naturvetenskap och matematik gav mig rätt tänkesätt”, tillade han.

DYK DYPARE

Tydligen visste “Kemisten” vad som är rätt och fördelaktigt för hans kropp. Därför höll han sig till den grundläggande lågkolhydratdieten och konsumerade istället rätt kosttillskott. På så sätt uppfyllde han sina vanliga kroppsliga krav.

Frank Zanes nuvarande ockupation

Även om Frank har en tilltalande kroppsbyggnad, trodde han att bodybuilding inte är en livslång karriär. Därför startade han efter sin pensionering sitt eget gym, “Zane Heaven” och brukade träna där. För närvarande sprider han det positiva ordet om mat, kost och träning genom sin YouTube-kanal. Dessutom grundade han Zane Gallery i Kalifornien, där han främjar bodybuilding.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Frank Zane (@therealfrankzane)

Sammantaget misslyckas legenden aldrig att ta hänsyn till varje skrymsle när det kommer till hans hälsa, karriär och personliga liv.

Ge oss dina tankar i kommentarsfältet om Frank Zanes diet under karriärens gyllene dagar.

RELATED ARTICLES

Mest populär