Monday, February 26, 2024
HemAl Ahli"Det är svårt för Manchester City att spela mot Burnley" - Tidigare...

“Det är svårt för Manchester City att spela mot Burnley” – Tidigare West Ham-boss använder Premier League-referens för att uppmärksamma kvalitetsgapet i Saudi Pro League

Saudi Pro League är fast besluten och på väg att ta över fotbollens globala landskap. Stora investeringar och ankomsten av stora namn som Cristiano Ronaldo och Neymar är ett bevis på det faktum. Men vad skulle det krävas för att de skulle nå en nivå som engelska Premier League och kanske en klubb som Manchester City? En tidigare tränare för West Ham United har lyft fram en idé för tävlingen i Mellanöstern för att undvika att bli en “katastrof”.

Premier League är ingen promenad i parken, och vem kan bättre förklara det än Slaven Bilic? I en intervju nyligen gav han sin åsikt om hur SPL kan sträva efter att bli som EPL. “Vad de inte borde göra, det skulle vara ett misstag att göra två ligor från en liga,” sa han. Samtidigt som han erkände att Big 6, inte är den enda anledningen till att göra den engelska ligan bättre, tillade Bilic: “Det är den bästa ligan i världen också för att det är svårt för Man City att spela mot Burnley, att spela mot West Ham. Det gör ligan.”

Efter att ha tränat lag som West Bromwich Albion och Watford i sex år, förutom West Ham, vet den kroatiske taktikern vad som skiljer EPL från andra ligor. Bilic anser att varje lag måste försöka förbli konkurrenskraftigt. Han nämnde exemplet med Al Hilal som slog Al Hazm 0-9 från november och insisterade på att saker och ting kunde gå värre om det förblev så. “Det viktigaste är att inte låta dessa fyra, fem eller sex klubbar som du (Saudi Pro League) har (dominera ekonomiskt), det skulle vara en katastrof”, avslutade han.

“Det är fel att göra två ligor av en liga!”

– Slaven Bilic pic.twitter.com/toz9DVR3FQ

– Khaled Al-Ajmi (@KhaledfAlajmi) 3 februari 2024

Även om det återstår att se om intressenterna kommer att lyssna till Bilics råd, verkar det som om han är säker på att den saudiska ligans aura kommer att bli bäst, precis som en före detta Manchester City-chef som inte kunde säga nej till SPL.

Manchester Citys Esteve Calzada kunde inte “vägra” Saudi Pro League-projektet!

Tidigare Manchester Citys Chief Commercial Officer, Esteve Calzada, blev nyligen Al Hilals VD. När han blev ombedd att avslöja sin tankeprocess för att ansluta sig till Riyadh-sidan, sa han: “Al Hilal kontaktade mig i slutet av augusti och förklarade projektet för mig; Jag gillade det mer och mer”, samtidigt som jag erkände att Sky Blues hade dominerat både ekonomiska och sportsliga aspekter.

LÄS MER: Karim Benzema tvingades delta i Al Ittihads träningsläger dagar efter chock U-sväng vid Saudi-utfart

Även om Calzada beskrev att lämna Cityzens som väldigt svårt och till och med var redo att stanna kvar i Manchester längre, ändrade Al Hilal lätt åsikt. “När de förklarade för mig dimensionen som den saudiska fotbollen tog och Al Hilals specifika projekt… kunde jag inte vägra,” avslutade han. Det verkar som om några Saudi League-klubbar redan har gett sig in på vägen för att tävla vid sidan av kvaliteten på den engelska Premier League.

Inlägget “Det är svårt för Manchester City att spela mot Burnley” – Tidigare West Ham-boss använder Premier League-referens för att utropa kvalitetsgap i Saudi Pro League dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär