Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"Det är orättvist" - Racingfans uttrycker oro över NASCAR:s kontroversiella system som...

“Det är orättvist” – Racingfans uttrycker oro över NASCAR:s kontroversiella system som rånar förarnas kapacitet

Det är ingen hemlighet att förare i NASCAR Cup Series har extremt svårt att passera varandra på banan. Detta gäller även om det är ett spår de briljerar på. Det har lett till att många fans blivit besvikna eftersom racingspelet är direkt påverkat. Därför kom NASCAR med en unik “data”-lösning som skulle göra racing lite mer intressant.

Förutom att vara en av de mest konkurrenskraftiga, är motorsport också en av de mest intrikata sporterna i världen. Mängden data som går in i och kan tas från en bil efter ett lopp är enorm. Så under hela säsongen samlar lagen in en ofattbar mängd data för att hjälpa dem att förbereda sig för nästa säsong. Men enligt fansen har NASCAR ett allvarligt fel när det kommer till delning av denna data.

Dataintegration har revolutionerat tittarupplevelsen för fans med ett iögonfallande kryphål

Företaget som samlar in och integrerar data från varje NASCAR-lopp för varje bil är SportsMEDIA Technology. SMT har revolutionerat tittarupplevelsen för fans också med aldrig tidigare sett statistik på deras tv-skärmar. Men ett av problemen som fansen har med denna data är det faktum att den görs tillgänglig för varje enskilt lag.

Många typer av data fångas in av SMT, inklusive kamera-, plats- och telemetridata (hastighet, gas, bromsar, växlar och RPM). En digital realtidspost skapas med hjälp av data och distribueras till olika system som tillhandahåller on-air-grafik. Data Matrix Switchboard (DMX) från SMT är ett datanav som samlar in, bearbetar och levererar dataströmmar i realtid såsom inbyggda flöden, tidskoder, timing och poäng, grop och plats samt historisk statistik. Det är det som gör denna dataintegrering möjlig.

Även om det kan tyckas vara ett bra sätt att hålla bilar på nivån under hela säsongen, är det något som fansen inte kan komma bakom. I slutet av dagen, om en förare eller ett team kommer på något unikt med att springa på en viss bana, kommer deras konkurrenter att ha den informationen redan nästa race. Eller ännu värre, under samma lopp.

Detta undergräver inte bara föraren och lagets ansträngningar utan gör också tävlingen, ibland, tråkig, eftersom att passera ens en enda bil blir en enorm utmaning. De gjorde sina känslor tydliga under ett Reddit-inlägg som föreslog att SMT-data inte borde göras tillgängliga för alla förare.

“This Was for the Old Man” – Kevin Harvicks son Keelans Young Lions Triumph Enthralls Racing Fandom

Fans och Cup Series-förare höjer sin röst mot omstridda NASCAR-system

Det var inte bara NASCAR-fans som höll med om vad Reddit-inlägget sa. Stewart-Haas Racing-föraren Chase Briscoe var också en av personerna som kommenterade, och han hade ett relaterbart perspektiv.

“Jag skulle vara allt för det här. Det är så frustrerande att fortsätta höra vad andra killar gör när din bil inte tillåter dig att göra det”, kommenterade han efter en segerfri säsong.

Andra fans trodde att hela datadelningsaspekten tog bort förarnas förmåga att ta reda på det bästa tillvägagångssättet på specifika banor.

“Jag bara hatar det faktum att du kommer på något och sedan kommer alla att prova det 5 minuter senare. Det är orättvist IMO”, kommenterade ett fan.

“Älskar den här bilden. Lägg tillbaka den i förarnas händer för att ta reda på det”, skrev en annan.

Vissa fans trodde att den lättillgängliga SMT-datan gjorde det mycket lättare för förare att komma till en högre nivå jämfört med de som kom på vad som behövde göras på vissa banor.

“Den här personen förstår det. Om du vill bli bäst, ta reda på hur du blir bäst”, skrev ett fan.

Ett annat fan tror att om SMT-data inte delas, skulle mycket av ansvaret falla på spottarna. “Skulle också gynna lag med de bästa spottarna vilket är coolt”, skrev de.

Fansen har klargjort sina tankar om hur saker och ting ska fungera när det kommer till SMT-data, men kommer det att orsaka mer skada än nytta? Eller kan spelplanen göras mer förarprestationsbaserad?

RELATED ARTICLES

Mest populär