Wednesday, February 28, 2024
HemBoxing"Det är olagligt och stör fullständigt den jämna nivån....": Timmar efter Ebanie...

“Det är olagligt och stör fullständigt den jämna nivån….”: Timmar efter Ebanie Bridges, förre mästaren Mikaela Mayer slår till USA-boxning för att tillåta transpersoner att delta i kvinnlig kategori

Från och med måndag har USA Boxing infört en transgenderpolicy i sin regelbok för 2024. Detta kommer att tillåta individer som tilldelats en man vid födseln, 18 år och äldre, att delta i kvinnors matcher baserat på könsidentitet. De som vill tävla måste dock möta stränga krav.

För att kvalificera sig måste individer deklarera sin könsidentitet som kvinnlig och hålla sina testosteronnivåer under en specificerad tröskel. Dessutom måste utmanarna ha genomgått en “könsbyteoperation”. Denna politik markerar en betydande utveckling i idrottslandskapet. Detta har föranlett ett svar från den tidigare enade superfjäderviktsmästaren Mikaela Mayer.

Mikaela Mayer tog upp den nya transpolitiken

För transsexuella boxare (man till kvinna) som vill tävla finns stränga regler på plats för att säkerställa en rättvis och säker miljö. Ett avgörande kriterium kräver att deras totala testosteronnivåer förblir under 5 nmol/L i minst 48 månader. Bortom denna inledande period fortsätter granskningen med obligatoriska kvartalsvisa hormontestningar. Dessa idrottare måste flitigt förse USA Boxing med dokumentation som verifierar deras hormonnivåer under en längre tid.

Mikaela Mayer har dock tagit upp frågan om hur hormonbehandling förbjuds inom boxningssporten. Så det de föreslår är faktiskt olagligt. I sin X-app skrev hon: “Hormonterapi är förbjudet. Som standard bör detta göra transatleter inte kvalificerade för tävling. Period. Det spelar ingen roll hur du känner om situationen, faktum är att det är olagligt och stör fullständigt den jämna spelplanen som sporten jobbar så hårt för att skapa.”

Inte bara Mayer, utan många andra människor har tagit upp sin oro över denna nya policy som lagts fram av USA Boxing.

Ebanie Bridges, Jamel Herring och Adam Brooks samlas alla för samma syfte

Efter att nyheten slog ut på internet gav många stora namn inom sporten sin dom mot transpersonpolitiken. Som många ansåg att det var farligt och orättvist mot sportens miljö.

Den tidigare IBF mästaren i bantamvikt Ebanie Bridges lade ut en serie tweets på X, där hon pratade om hur manskroppen och kvinnokroppen är olika. Och det är ganska tråkigt att regeln måste ha gjorts av de människor som inte har boxats en enda gång i hela sitt liv.

Den tidigare WBO junior lättvikts titlist Jamel sill ställde också sin oro med hänvisning till hur även efter hormonbehandling finns det fysiska fördelar som transatleter kan ha jämfört med kvinnliga idrottare.

Den berömda politiska influencern som blev boxare Adam Brooks har pratat om hur detta beslut kan vara farligt för sporten.

Inte bara boxare, utan till och med påverkare på sociala medier tog upp den nya regeln.

Instagram influencer HStikkytokky presenterade ett yttrande om att varje man som ägnar sig åt kvinnoidrott alltid kommer att vara “absurd” för honom.

Berömd Youtuber Sann Geordie uttryckte också sina tankar om att han stöder transpersoner, men han stöder inte att det finns en fara för fighters liv på grund av den nya policyn.

Många röster har höjts mot denna politik. Det är något som har tagit internet med storm. Vad säger du om ämnet? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär