Wednesday, February 28, 2024
HemNASCAR"Det är inte lätt, det är aldrig lätt" - Tony Stewart vägrar...

“Det är inte lätt, det är aldrig lätt” – Tony Stewart vägrar att acceptera nederlag när han tar itu med SHR:s brister

Efter en ganska dyster säsong, som inte ens för en gångs skull kunde få någon av sina fyra bilar i segerbanan, behöver Stewart-Haas Racing en stor vändning för att få bollen i rullning 2024. Nu blir det inte en promenad i parken som vi skulle tro, med sin veteranmästare, Kevin Harvick klar och dammad med sin NASCAR-karriär, har Tony Stewart och Co. en allvarlig situation till hands, en som behöver odelad uppmärksamhet.

Amerikas favoritvideo idag

När han reflekterade över lagets prekära situation var den trefaldiga mästaren i cupserien rak och ärlig, tog upp den verkliga frågan och nämnde hur prestandan inte var i närheten av vad som förväntades av Ford-lägret.

Även om teamet har förlorat sina stjärnförare och stora sponsringsförbindelser, är Stewart övertygad om att de inte är klara och hoppas att de kommer att studsa tillbaka från motgångarna för att resa sig ur askan.

Tony Stewart förutser en massiv comeback från sina män när veteranen avslöjar den verkliga situationen på SHR

Fords kraftpaket, SHR:s undergång har verkligen varit en av de sorgliga berättelser som skulle få alla ivriga fans deprimerade. Även med sina fyra bilar, kunde teamet helt enkelt inte vinna en vinst under hela säsongen, och de hade inte heller den hastighet som SHR Fords var kända för. För att lägga förolämpning till skada tog laget farväl av sin racermästare, Kevin Harvick, på det mest dystra sättet – och fick se honom utan vinst i sitt sista Cup Series-lopp.

Det plågsamma tillståndet slutar inte där. Faktum är att Harvicks avgång innebar att en stor sponsor drog sig tillbaka när #4:s långvariga partner Busch Beer valde att anpassa sig till Trackhouse Racing med sin 2024-kampanj. Och Aric Almirolas omställning att flytta sin bas till Toyota-lägret på Joe Gibbs Racing fick också den Ford-associerade organisationen att tänka på alternativen.

Trots alla motgångar och

I det korta klippet som lagts upp av teamet på deras “X”-handtag var veteranen konstigt nog lugn, vilket tyder på en stark comeback i vardande. Stewart nämnde också teamets verkliga sårbarhet med Next-Gen-plattformen och sa: “Det är inte lätt, det har det aldrig varit, men under de senaste två åren har det definitivt varit att hantera en helt ny bil som vi aldrig har sett förut, aldrig arbetat på, har definitivt överraskade oss, men när du har en byggnad full av förare som denna, finns det ingen bättre grupp på din sida än som kan lista ut det här och börja gå i den riktningen.”

SHR insider tar HMS framgångssagan som inspiration och nämner William Byrons uppgång till toppen

De säger att tid och tidvatten inte väntar på någon människa och det gör det inte. Åldrande veteraner som Harvick och Almirola kommer att behöva hänga upp sina stövlar någon gång eller så, det är faktiskt bara den kalla verklighet vi fans måste acceptera. Men laget måste också ha ansvaret för att ha en värdig ersättare för det. Ett djupt samtal med SHR:s besättningschef, Drew Blickensderfer, fick veteranen att hämta inspiration från team Chevy, och nämnde hur William Byron gör sig ett namn i #24-bilen som en gång kördes av den store Jeff Gordon.

Han sa: “De kommer inte att ha veteraner för alltid. Du måste gå igenom cykeln med unga killar.” Blickensderfer fortsatte sedan med att berätta hur viktigt det är för ett team som SHR att ge sina förare ordentlig potent utrustning. “Vi hade inga racerbilar förra året som Kevin Harvick kunde vinna i och som vi som företag måste fixa”, medgav besättningschefen “Att få våra racerbilar snabbare kommer inte bara att hjälpa dessa unga killar utan hjälpa hela företag, tillade han.

Dessutom var han uppriktig om uppgången för den 25-årige William Byron som precis hade sin breakout-säsong, vann sex race och tog sig vidare till slutspelet. När han nämnde Byrons spektakulära säsong och hur ynglingen fyller skorna och tar över ansvaret från Gordon, sa han: “Folk tittade på dem under den tiden och tänkte, man, vad skulle hända? Och helt plötsligt förvandlades William Byron till en superstjärna.”

Med Stewart-Haas Racing som erkänner sitt skamliga år, kan laget lösa in sig själva 2024?

RELATED ARTICLES

Mest populär