Sunday, February 25, 2024
HemBasketball"Det är en välsignelse": Russell Westbrook blir känslosam efter att ha passerat...

“Det är en välsignelse”: Russell Westbrook blir känslosam efter att ha passerat tröskeln på 25 000 poäng i Pistons Clash

Russell Westbrook är den 25:e spelaren som når 25 000 poäng i NBA. I Los Angeles Clippers dominerande seger över demoraliserade Detroit Pistons satte Kawhi Leonard tonen med imponerande 21 poäng i första halvlek. När Kawhi fortsatte att glänsa med 33 poäng bidrog Westbrook avsevärt med 23 poäng och 9 assist.

Bara 192 poäng bort står Westbrook på gränsen till att överträffa Jerry West för den 24:e platsen på poänglistan genom tiderna. Utöver sina prestationer har Westbrook också etsat in sitt namn i NBA-historien som den enda spelaren, tillsammans med LeBron James, som stoltserar med minst 25 000 poäng, 9 000 assist och 8 000 returer.

Med spelbollen ifrågasattes Westbrook om sin anmärkningsvärda prestation. Han uttryckte snabbt tacksamhet till Gud och tackade ja till möjligheten och sa: “Det är en välsignelse.” När han reflekterade över sin “varför inte”-mentalitet, betonade han att aldrig ta något spel för givet. Dessutom gav han kärlek till sina lagkamrater och tränarstab för deras orubbliga stöd under hela resan.

Russ funderar på att göra 25 000⃣ karriärpoäng med spelbollen i handen.

@Kristina_Pink@LAClippers | #ClipperNation pic.twitter.com/0CCNOvKf82

— Bally Sports West (@BallySportWest) 3 februari 2024

Under säsongen 2023-24 upprätthåller Westbrook snitt på 11,3 poäng, 5,7 assist och 4,7 returer. Med 25 matcher kvar av Clippers säsong har han potential att avsluta grundserien på 23:e plats på listan genom tiderna och överträffa både Jerry West och Reggie Miller. Utöver denna senaste prestation och potentialen för mer att komma, har Westbrook för närvarande ligarekordet för flest trippeldubbel, med en imponerande total på 198. Den aktiva spelaren som ligger närmast efter honom är Nikola Jokic, med 119.

Hur har Russell Westbrook utvecklats med Clippers?

I sin roll med Clippers har Westbrook genomgått en betydande utveckling. Trots övergången till en bänkroll bär han en betydande börda för laget. Hans orubbliga beslutsamhet förblir en drivkraft, även när fans kan betrakta ett spel som en potentiell Clippers förlust. Noterbart, med ett snitt på bara 23 minuter per match, bevisar han sin förmåga att producera på en hög nivå även under begränsad tid.

Läs mer – Russell Westbrook följer James Harden till Elite NBA Milestone

Dessutom sträcker sig Westbrooks påverkan bortom att förankra den andra enheten; han har också visat upp sin kaliber för att stärka startuppställningen. Ett enastående exempel är Clippers senaste 22-0-lopp för att avsluta en match. Som illustrerar hans konsekventa bidrag överträffade Russ nyligen Michael Jordan när det gäller tvåsiffriga poängspel.

Medan hans karriärsnitt på 21,9 poäng, 7,2 returer och 8,2 assists överträffar hans Clippers-snurr med miles, understryker hans senaste bedrift den ändrade spelstilen, vilket bidrar till lagets kumulativa vinnande ögonblick. Som ett resultat, efter att LA-laget hittat balans i december, vann de 24 av sina senaste 29 matcher.

Inlägget “It’s a Blessing”: Russell Westbrook Gets Emotional After Crossing 25,000-Point Threshold in Pistons Clash dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär