Friday, February 3, 2023
HemIce Hockey"Det är en fantastisk gåva att ha": Connor McDavid kan inte sluta...

“Det är en fantastisk gåva att ha”: Connor McDavid kan inte sluta berömma Alexander Ovechkin när han närmar sig Wayne Gretzkys oklanderliga rekord

När man säger ishockey är det första namnet som återger ens sinne Wayne Gretzky. Gretzky har haft det högsta rekordet med 894 mål i ishockeyns sportvärld. Den andra som hade det högre antalet mål var Gordie Howe, med 801 mål. Ingen nådde hittills någonstans i närheten av Gretzkys och Howes rekord. Men rekord är väl menade att slås? Den ryske ishockeymästaren Alexander Ovechkin är nära att slå Howes rekord, som har 795 mål för sitt namn.

När Alex Ovechkin stänger rekordet kom olika ishockeylegender fram för att gratulera honom. En av dessa välönskade var ingen mindre än den 25-årige ishockeystjärnan, Connor McDavid.

Connor McDavid komplimangerar Alex Ovechkin

Washington Capitals kapten, Alex Ovechkin är bara sex mål borta från Gordie Howes nummer 2 av de högsta rekorden efter Gretzky. Den kanadensiske ishockeystjärnan, Connor McDavid, påverkades också av Ovechkins rekordvinster, som han sa: “Det är ganska anmärkningsvärt”.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Washington Capitals (@capitals)

I sin komplimenterande anteckning sa Connor vidare: “Han älskar att göra mål. Jag tror att alla gör det men han kanske är på en annan nivå. Han har en sådan näsa för nätet. Han verkar bara veta var han ska vara. Det är en fantastisk gåva att ha och uppenbarligen skjuter han pucken så bra. Jag tror att det är huvudsaken”.

McDavid fortsatte att berömma Alex genom att tillägga: “När han får en chans behöver han inte mycket tid eller mycket utrymme. Han kan få undan det i en hast och välja sin plats. Det är verkligen, riktigt galet att se”. McDavid och Ovechkin kan vara motståndarna, men Connors uppriktiga encomium för Alex visar deras respekt för varandra som idrottare.

Capitals ägare berömde Alex Ovechkin

På Ovechkins rekordstora seger applåderade inte bara McDavid utan Ted Leonsis även Alex. Ted Leonsis är ägare till Washington Capitals. Efter turneringen tog Ted till sin Twitter för att gratulera Capitals kapten. Han skrev en lapp full av tacksamhet för Alex. Ted skrev, “Flest mål någonsin med samma lag … Tack, Alex”.

Flest mål någonsin med samma lag. Hur välsignade är vi? Tack Alex. Historia skapad igen. @ovi8 | @Huvudstäder #KASTER pic.twitter.com/4aLJbENWWT

— Ted Leonsis (@TedLeonsis) 6 november 2022

Det är verkligen en viktig milstolpe för Ovechkin. Hans vinnande spree och fantastiska stil gör honom till en av de bästa spelarna i ishockeyuniversumet. Med 2:a i raden av högsta rekord har han redan bevisat sin passion för sporten. Tror du att Alex kommer att slå Gretzkys rekord?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär