Saturday, December 9, 2023
HemSoccer"Det är en absolut katastrof!" - Tysklands kapten Thomas Muller tipsar om...

“Det är en absolut katastrof!” – Tysklands kapten Thomas Muller tipsar om pensionering efter en dyster show vid FIFA World Cup 2022

Den tyska fotbollsvärlden befinner sig i en spiral när Japan chockade alla igen genom att besegra Spanien med 2-1 i den sista gruppspelsmatchen från grupp E. Japan kom tillbaka från underläge. Alvaro Morata gjorde matchens första mål för Spanien i den 11:e minuten. Japan kom tillbaka i den andra omgången genom att göra back-to-back-mål i den 48:e och 51:e minuten. Med Ritsu Doan och Ao Tanakas hjältemod har Japan toppat tabellen och kvalificerat sig till åttondelsfinal genom att vinna 2 stora upplopp. Tyskland är dock eliminerat trots sin 4-2 vinst över Costa Rica. Thomas Muller och Hansi Flick tilltalade pressen efter sin match.

Gruppspelet närmar sig sitt slut med bara 4 matcher kvar. Nästan varje grupp har en tydlig bild. Tyskland vann sin match mot Costa Rica men lyckades inte kvalificera sig och kommer att sluta på tredje plats. Spanien har säkrat 2:a positionen i gruppen med Japan som toppar tabellen.

Thomas Muller och Hansi Flick talar

Hansi flick och Thomas Muller deltog i en presskonferens efter deras eliminering och pratade om framtiden för tysk fotboll.

Hansi Flick sa när han talade om EM 2024 i Tyskland, “I ljuset av EM är det svårt att prata om det just nu, men vi måste bedöma vårt VM, gå in i en annan riktning … Detta är nästa steg vi kommer att ta, och vi kommer att göra det mycket snart.”

Thomas Muller pratade också om Tysklands andra raka gruppspelsutslagning.

DYK DYPARE

Muller sa: “Det är en absolut katastrof… Det är otroligt bittert för oss eftersom vårt resultat skulle ha varit tillräckligt. Det är en känsla av maktlöshet… Om det var min sista match för Tyskland så har det varit ett enormt nöje. Tack så mycket.”

Moralen i laget verkar låg och under denna tid ser framtidens framtid osäker ut. Hansi pratade inte om sin framtid med laget. Flick, medan han tog upp lagets prestation, sa: “Men jag letar inte efter ursäkter. Vi uppfyllde vår plikt idag, vi vann, men resultatlinjen kunde ha varit bättre.”

FIFA VM 2022 åttondelsfinal

Åttondelsfinalbilderna är nästan klara, vi har redan 14 av 16 lag kvalificerade. Japan kommer att möta Kroatien, medan Spanien spelar mot Marocko. Den första matchen på etappen kommer att vara mellan Nederländerna och USA, följt av Argentina vs Australien.

Ja!!

Japan toppade en VM-grupp som hade Spanien och Tyskland. Och vad mer är, slå de två fotbollskrafterna.🇯🇵🇯🇵🇯🇵

👏👏👏👏👏 pic.twitter.com/JsKq1mG9zf

—George Addo Jnr (@addojunr) 1 december 2022

Frankrike möter Polen, och England möter Senegal. Varje lag letar efter ära och hoppas kunna vinna den för sitt land. Nästa etapp är bara en dag bort. Fansen är redo att heja fram sitt lag och hoppas få se dem vinna.

RELATED ARTICLES

Mest populär