Friday, December 1, 2023
HemBoxing"Det är ännu bättre för företag": Mike Tyson kräver fler mästerskapstitlar i...

“Det är ännu bättre för företag”: Mike Tyson kräver fler mästerskapstitlar i boxning av en mycket ädel anledning

Mike Tyson, även om han är pensionerad, förblir upptagen och lika relevant i boxningsbranschen som boxarna. Analytiker och intervjuare rusar till legenden för hans åsikter och insikter om varje kommande fight och varje ny situation. Det har avslöjats Tyson Fury och Oleksandr Usyk är inställda på att möta i en kamp om den obestridda tungviktstiteln.

I Saudiarabien den 17 februari kommer Fury att försvara sitt WBC-bälte mot Usyk, som innehar WBA-, IBF- och WBO-titlarna. Det är en kollision mellan två tungviktstitaner i Riyadh, och insatserna kunde inte vara högre. Medan buzzen om sammandrabbningen ökar, har Tyson dragit uppmärksamheten mot en brådskande fråga.

Mike Tyson förespråkar en ökning av antalet titlar

I en intervju med Fight Hub TV berättade Tyson om den kommande matchen. I samma samtal tog han fram frågan om att bara ha ett fåtal mästerskap medan fighters är desperata efter att hitta en fläck av en möjlighet att tävla om en titel. Det finns ofta kritik mot boxning att sporten har många organisationer och att varje organisation har titlar över alla viktgrupper. För de flesta är detta för mycket, dock inte för Tyson.

Tyson anmärkte på behovet för varje utmanare att få chansen att vinna titeln och sa: “Genom att ha en mästare och det finns så många utmanare kommer utmanarna inte att få en möjlighet att slåss om titeln.” Tyson förklarade att att ha fler titlar ger varje fighter en chans och plattform att testa sina färdigheter, och sa: “Det är ännu bättre för affärer.” Även ur ett affärsperspektiv skulle det klara sig bra när intäkterna beaktas.

Många klagar ofta över att det finns för många organisationer som gör saker rörigt. Tyson har svaret redo för detta. Han sa, “Tja, utan organisationerna skulle krigare inte ha en chans.” Legenden själv var av en liknande åsikt, men med tid och erfarenhet har han lärt sig att motsatsen gäller.

“Om de inte kan slåss om titeln kan de inte ta hand om sin familj. Du vet att det är pengarkampen, det är mästerskapskampen, så ju många mästerskapskamper du har, desto bättre är det för fightern, säger Tyson. Dessutom handlar allt om att hålla utkik efter kämparna som sliter hårt för att tjäna sitt bröd och sätter sina liv på spel för att industrin ska blomstra.

Mike Tyson förutspår resultatet av Oleksandr Usyk-Tyson Fury-krocken

Buzzet kring den förestående sammandrabbningen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk når ett crescendo, med ingen mindre än den legendariske Mike Tyson som erbjuder sin insikt. När Tyson fördjupar sig i analysen, bär hans ord tyngden av år som spenderats i ringen. “Jag ser verkligen fram emot den kampen. Det kommer att bli en intressant kamp”, säger den tidigare mästaren och antyder förväntan kring matchen.

Tyson delar sin förutsägelse och lutar sig mot Fury på grund av sin gigantiska kraft. Den tidigare tungviktsmästarens ord avslöjar en väg till seger för Fury. “Han kommer att komma ikapp honom och övermanna honom känner jag. Jag tror att jag kan ha fel”, sa Iron Mike och erkände den inneboende oförutsägbarheten i den söta vetenskapen.

Vissa stöder en enande av alla organisationer för att få en renare struktur. Å andra sidan förstår vissa behovet av ännu fler mästerskapsbrickor. Vilken sida är du på?

RELATED ARTICLES

Mest populär