Saturday, December 9, 2023
HemBoxing"Dessa tårar hjälper dig inte": Evander Holyfield avslöjar hur hans mamma hjälpte...

“Dessa tårar hjälper dig inte”: Evander Holyfield avslöjar hur hans mamma hjälpte honom att bli en av de största tungviktarna i sin tid

Att vinna tungviktsmästerskapet en aldrig tidigare skådad fyra gånger och överträffa rekordet från den ikoniske Muhammad Ali, som säkrade det tre gånger är inte en bedrift som vem som helst kan uppnå. Evander Holyfieldmen står som en legendarisk amerikansk boxare, som gör det otänkbara och oöverträffad av sina kamrater.

Hans resa till storhet började i amatörleden, där Holyfield skapade ett imponerande rekord med 160 vinster mot 14 förluster. Vad hjälpte honom att klättra genom amatörstriderna för att gå segrande i det nationella mästerskapet i Golden Gloves? Det är kunskapen som hans mamma matade från en tidig barndom.

Hur formade Evander Holyfields mamma honom?

Holyfields mamma hade en avgörande roll att spela för att bygga den robusta kampmaskinen. Hon gav honom några integrerade livslektioner, som boxaren minns till denna dag. I en intervju med Vlad TV berättade Holyfield om kampen och sparringssessionen mellan honom och Mike Tyson.

Medan han berättade vad som hjälpte honom att stå upprätt mot en så formidabel motståndare, sa han att han inte var rädd för någonting. Hans mamma hade gjort jobbet med att döda alla tvivel på sig själv som han kunde ha närt.

Att ta chanser och tänja på gränser var det enda sättet att vara. “Så, eftersom jag är den yngsta på nio, gråter jag inte så mycket tid eftersom hon var tvungen att berätta det här för mig hela tiden – vad ska du bli rädd för något? Du försöker inte ens.” sa den tidigare tungviktaren.

Om du inte sätter dig själv i positionen kommer du inte att få reda på om du är kapabel att hantera det. “Du måste lägga något i det. Så, min mamma stoppade mig från att gråta vid en yngre ålder och sa att du måste sluta med alla dessa tårar. Dessa tårar hjälper dig inte. Alla gråter men du behöver inte gråta inför någon.” “The Real Deal” lärde sig att inte visa sina sårbarheter och svagheter inför någon.

Mike Tyson och Evander Holyfield: deras förflutna och nutid

Innan de blev hårda rivaler började Mike Tyson och Evander Holyfield som sparringpartners. Holyfield klarade Tysons första angrepp för att slå ut honom och säkra WBA-mästerskapet i tungvikt i deras första möte. Deras revansch utspelade sig med tidiga huvudstötar från Holyfield. Det utlöste en kaotisk vändning när Tyson, som tappade kontrollen, ökänt bet av sin motståndares öra i den tredje omgången, vilket resulterade i diskvalificering.

Efterdyningarna av dessa olagliga manövrar finns kvar i boxningshistorien. Trots diskussioner om en trilogi, förverkligades aldrig den förväntade tredje matchen mellan dessa ikoniska fighters. Det lämnade ett kontroversiellt kapitel mellan Tyson och Holyfield olöst. Tyson har dock på ett skickligt sätt förvandlat den ökända incidenten till ett blomstrande affärsföretag, särskilt genom att introducera sin egen linje av öronformade ätbara föremål med humor som heter “Mike Bite”. I en överraskande vändning har han avslöjat att Holyfield nu är hans affärspartner.

Avslöjandet tyder på en betydande förändring i deras relation, vilket indikerar att all kvardröjande fiendskap har ersatts av ett framgångsrikt och vänskapligt affärspartnerskap. Vad tycker du om denna utveckling? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär