Wednesday, December 6, 2023
HemBoxingDerek Chisora ​​råder Tyson Fury att "gear up" inför Oleksandr Usyks obestridda...

Derek Chisora ​​råder Tyson Fury att “gear up” inför Oleksandr Usyks obestridda kamp

Derek Chisora är en fighter i dagens boxningsvärld som lämpligen kan uttala sig om den kommande enandekampen mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk. Och han gjorde precis det. Nyligen kom fightern ut för att uttrycka sina tankar om den historiska matchen.

I oktober 2020 fick Chisora ​​på Wembley Arena en enhällig beslutsförlust mot den ukrainska fightern Usyk. Flera år senare, i december förra året, tog han ytterligare ett slag i sitt rekord. Han förlorade mot Fury via en teknisk knockout på Tottenham Hotspur Stadium. Han har samlat sina insikter från båda slagsmålen. Och har nu sin förutsägelse att ge för kampen mellan Usyk och Tyson.

Derek Chisora ​​ser en jämn kamp mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk

I ett samtal med iFL TV, ‘Del Boy War’ sa att den kommande kampen mellan ‘Gypsy King’ och Usyk kommer att bli en kortlivad affär i ringen. Han sa: “Det är en kort helg för båda kämparna. Ja? Och du vet när de kommer till rytmen och försöker få allt rätt, det kommer att bli svårt.” När han pratade om kampens betydelse tillade han: “De går igenom skador, och de har redan skrivit på, de har redan skjutit upp det, så båda kämparna kommer att träna hårt men vem vet man? Vem vet? Det är svårt att ringa vet du?”

Den 17 februari kommer båda tungviktsmästarna att mötas i en högprofilerad match i Riyadh. Kampen tar sin gång efter ett helt år av fram och tillbaka förhandlingar. Efter att Fury vann över Chisora ​​i december förra året tog han sin kamp mot Usyk. Även den sistnämnde var angelägen om kampen, eftersom vinnaren av kampen skulle krönas till nästa obestridda mästare i tungvikt. en titel som senast åberopades 1999. Men det kom senare rapporter om att Fury var missnöjd med att plånboken splittrades, vilket ledde till att ett kontrakt kollapsade. Månader senare, med ökande samtal från boxningsvärlden, dyker en kamp upp vid horisonten. Dock i skuggan av Furys sista kamp.

Chisora ​​säger att Fury måste “utrusta sig”

Chisora, i samma intervju, hävdade också att den kommande februarikampen skulle vara avgörande för Gypsy King. Han ser behovet av att WBC-mästaren kommer längre från hans Francis Ngannou bekämpa. Chisora ​​tillade, “Tyson måste rusta upp sig nu. Du vet, för hans senaste kamp var inte bra men han vann den kampen enkelt, vet du? Jag sa till honom att han skulle bli knockad i kampen och han skulle komma tillbaka och vinna kampen. Och jag tror att det blåser lite av hans bubbla?”

Även om det inte finns några slagsmål planerade för Derek Chisora ​​nu, sågs han senast mot Gerald Washington i augusti i år. Han vann kampen genom ett enhälligt beslut i ett försök att lösa sig själv från Fury-förlusten. Hans kommentarer om Fury-Usyk är mer avgörande än någonsin idag, med tanke på hur nära han känner till styrkorna och smärtpunkterna hos dem båda.

Håller du med om Chisoras förutsägelse om Fury vs. Usyk? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär