Monday, December 11, 2023
HemNASCARDenny Hamlins upptåg 2023 fick Dale Earnhardt Jr övertygad om att "det...

Denny Hamlins upptåg 2023 fick Dale Earnhardt Jr övertygad om att “det här var hans år”

NASCAR-säsongen 2023 gick inte bra för många förare. Denny Hamlin ligger högst upp på den listan. Det är inte bara det faktum att han misslyckades i sin jakt på cupserietiteln som gör året så hemskt för honom. Det är snarare det faktum att han gav sina fans så mycket hopp om att han skulle vinna den, och att hans haters flakade så mycket i sina intervjuer efter framträdanden. Nåväl, ridån för året är stängd nu och NASCAR kommer att stå bakom det och förbereda scenen för 2024.

När kampanjen fortsätter sitt arbete under lågsäsong har Dale Earnhardt Jr kommit ut och uttryckt sin besvikelse över Denny Hamlin. Det verkar som om Junior själv blev lite lurad av Hamlins löften tillsammans med fansen.

Dale Earnhardt Jr erkänner sin besvikelse på grund av Denny Hamlins ord

Veckor före slutspelsrundorna hade Denny Hamlin uttryckt mycket bestämt att 2023 skulle bli hans år. Joe Gibbs Racing-stjärnan hade gått 18 säsonger utan att vinna ett Cup Series-mästerskap. Men den här säsongen förväntades bli den där han äntligen gjorde det. Föraren själv hade verkat helt säker på utsikten. Efter vinsten i Bristol i september hade han delat bilder från firandet efter loppet med texten “Det är vårt år.” Tyvärr slutade det med att det inte blev så efter att han misslyckades med att ta sig till Championship 4.

När han pratade med Mike Davis på sin podcast, erkände Dale Earnhardt Jr att han blev sviken efter att ha litat på Hamlins ord. Han sa: “Jag tror att det fanns en punkt i slutspelet där han sålde idén detta var hans år. Vi började alla tänka, “Kanske är det här året Denny faktiskt vinner det här mästerskapet”. Det kändes verkligen som att det verkligen var möjligt och tyvärr fungerar det inte.”

Titta på berättelse: Dale Earnhardt Jr’s Emotional Rollercoaster

Trots hans erkännande var Dale Jr av åsikten att #11 förarsäsongen inte var något att bli besviken på annars. Genom att ta tag i statistikboken jämförde han sin löpning med säsongen 2022 och backade sig själv.

Trots Hamlins besvikelse anser Dale Earnhardt Jr att han gjort en bra säsong

Varje år som Hamlin går utan att vinna titeln fortsätter pressen att öka på honom. Från och med 2010 när hans säsong med åtta vinster kollapsade i slutspelets sista ögonblick, till att rulla i hälarna på Ross Chastains “Hail Melon”-drag 2022, har Hamlin hittat de mest bisarra anledningarna till att inte lägga vantarna på mästerskapet . 2023 var det inte fallet. Hans körning i Martinsville var lika bra som tävlingsvinnaren Ryan Blaneys. Men det slutade med att Team Penske Mustang tog överhanden på sin Toyota.

Under säsongen, trots alla problem med Toyotas, säkrade Hamlin 3 vinster och 8 etappsegrar. När vi tittade på den övergripande bilden sa Dale Jr, “3 segrar, 8 etappsvinster, 4 DNF:er. Hans säsong var inget att vara besviken på. (…) I år var de mycket mer konkurrenskraftiga vecka till vecka (Jämfört med 2022). Han kommer att bli besviken över slutresultatet. Jag skulle säga att han betydde mer i år. Han var verkligen mer av en utmanare till mästerskapet än han var året innan.”

När säsongen 2024 drar igång kommer Hamlin att vara 43 år. Både föraren och hans team är medvetna om att tiden börjar rinna ut för dem. Även om man omöjligt kan korrelera ålder med förmågan att vinna lopp direkt, ger det en uppfattning om potentiell prestationsförändring. Huruvida Denny Hamlin kan finna det i sig själv att tävla om titeln igen med den övertygelse som han hade 2023, är en fråga som bara tiden kan svara på.

RELATED ARTICLES

Mest populär