Saturday, December 9, 2023
HemNASCARDenny Hamlins självsmörjning avgörande för NASCARs tillväxt när förarna har mjuknat upp

Denny Hamlins självsmörjning avgörande för NASCARs tillväxt när förarna har mjuknat upp

Från början har Kevin Harvick och Tony Stewart aldrig skrädt sina ord när det kommer till att ta itu med de utmaningar som NASCAR-förare står inför. Särskilt Harvick har ofta setts som språkröret för förargemenskapen. Men nu, när Harvick avbryter det och hänger på hjälmen, är den stora frågan, vem kommer att kliva in i de skorna? Svaret verkar luta mot ingen mindre än Denny Hamlin. Återigen, tanken kommer inte bara ur luften.

Det upprepades nyligen av Jim Utter under en chatt med Doug Rice. Utter antydde att Hamlin, känd för sitt fria tillvägagångssätt, gradvis kan komma att glida in i den rollen och bli den nya frispråkiga förespråkaren för förare i NASCAR-världen.

Jim Utter tror att när Kevin Harvick är borta skapas ett vakuum

Kevin Harvicks förmåga att säga vad han tycker, även när det hamnar i varmt vatten, har alltid gjort honom annorlunda. Kommer du ihåg hur NASCAR precis förra året, efter ett gnäll om nästa generations bils säkerhet, slog ner honom och Stewart-Haas Racing för påstådda modifieringar av hans Ford på Talladega Superspeedway? NASCAR-insidern Jim Utter ser att Denny Hamlin potentiellt kliver fram.

Utter konstaterar, “Jag tror att Denny har typ, jag menar det inte på ett dåligt sätt, men han liksom smorde sig själv i den rollen på ett sätt. Men jag tror att det delvis beror på att utanför Kevin, jag är inte säker, har folk i det förflutna verkligen försökt kliva in i den typen av roller.

Han fortsatte, “Jag tror att det har varit, ett slags vakuum, för att vara helt ärlig. Bortsett från att enstaka människor säger till, i enstaka frågor av betydelse tror jag verkligen att sporten skulle kunna göra det bättre om det fanns mer av en kollektiv förarröst.”

Med sin egen podcast och sina uppriktiga intervjuer före och efter loppet är Denny Hamlin aldrig en som biter sig i tungan. Hans djärva påstående, “Jag slog din favoritförare”, efter att ha vunnit loppet var bara ett smakprov på det.

Faktum är att även Hamlin själv nyligen påpekade att de flesta NASCAR-förare saknar modet att vara så frispråkig som han är. Det är uppenbart att om det finns en ny röst redo att fylla tystnaden efter Harvick, är Denny Hamlin en stark utmanare för jobbet.

Denny Hamlin uppmanar NASCAR-förare för att de håller tyst

I ett uppriktigt avsnitt av hans podcast som släpptes i oktober, drog Denny Hamlin inga slag när det gällde hans andra NASCAR-förare. Han menade att det var hög tid att de steg upp och uttryckte sin oro.

Hamlin, som svarade på en fråga om hur lätt det är att vara frispråkig, särskilt jämfört med förare på Hendrick Motorsports, skrädde inte orden. “Det gör mig galen att ingen annan har bollarna att vara,” sa han. Hamlin påpekade att det inte helt är förarnas fel, och antydde trycket från högre upp för att hålla dem i linje. Om vad myndigheterna tror sa han: “Det är inte bra. Det är hämmande tillväxt. Det är hämmande stjärnkraft.”

“Hur vinner jag ett mästerskap” – Fansen gnider salt i Denny Hamlins senaste sår efter hans vilda möte med Lewis Hamilton

Här hoppas Hamlins uppmaning till vapen resonerar med hans kamrater i NASCAR, och uppmuntrar dem att säga sina åsikter om frågor som bilar, banor, ledning eller sponsorer. Det är på tiden för fler röster att gå med i refrängen och åstadkomma en meningsfull förändring i racingvärlden.

RELATED ARTICLES

Mest populär