Saturday, December 9, 2023
HemNASCARDenny Hamlin släpper 6-ords uppenbarelse om 2024 års mästerskapschans

Denny Hamlin släpper 6-ords uppenbarelse om 2024 års mästerskapschans

Till skillnad från de extatiska Ford-fansen vars förare precis vann dem ännu ett mästerskap, var det inte riktigt bra för Joe Gibbs Racing- och Toyota-fans. Den japanska tillverkaren som inledde den ordinarie säsongen med dunder och skräll med Martin Truex Jr som knep den ordinarie säsongstiteln mötte sin match i det sista loppet – det där det betydde mest – med deras enda hopp som sprängde hans chanser mitt i loppet.

Joe Gibbs Racing var ett av teamen som delade ut konsekventa prestationer, veteranduon Denny Hamlin & Martin Truex Jr och lagets sista 4-utmanare, Christopher Bell, var ett allvarligt hot, med vinster och respektabla avslut. Men när turneringen väl kom in i sin sista etapp började saker och ting falla isär för “Coach” och hans förare eftersom båda hans seniorförare slogs ut i ett enda race.

Hamlins fall var det deprimerande för dem alla. “Skurken” gick från att berömma, detta att vara deras (#11:s) år till att slås ur striden tillsammans med sin lagkamrat när striden nådde det sista loppet. När han talade på sin podcast, släppte 42-åringen ett djärvt avslöjande och erkände sina brister inför säsongen 2024.

Denny Hamlin säger det uppenbara när veteranen avslöjar hemligheten bakom hans titelstrid 2024

För hatare var Hamlins fall från nåd en slags lugnande sensation, att se NASCARs nya “skurk” få sina förhoppningar förstörda var något som de var glada över att se. Men för ivriga fans var det verkligen en deprimerande syn att se. Även om det dåliga ödet kan ha fått föraren till randen, och så småningom över rälsen i hans titeljakt, fanns det flera fler faktorer som måste åtgärdas.

Och efter den stora finalen i Cupserien i Phoenix gjorde 42-åringen just det. I sin populära podcast, Actions Detrimental, erkände Hamlin det uppenbara och pekade ut elefanten i rummet när han nämnde vad han behövde göra för att han skulle ta sin första titel 2024.

Istället för att enbart skylla på det mekaniska problemet som fick honom i den osäkra positionen, ser Hamlin som den professionella föraren han är på vad han måste göra för att vinna mästerskapet. Han sa, “Jag måste springa bättre på Phoenix. Vi sprang tillräckligt bra, vi sprang tillräckligt bra för att klara det, det mekaniska felet hindrade oss från att göra… Men sedan det spelar ingen roll om inte jag, #11-laget blir bättre i Phoenix, så det spelar ingen roll. Igen, vi fan kan vinna 35 lopp, det spelar ingen roll, om du inte är riktigt riktigt bra på Phoenixinget av det här spelar någon roll, eller hur?

Hamlin beskriver JGR:s Phoenix-lopp när han nämner vad som fick Blaney till mästerskapet

Trots att 3 av sina 4 förare kom in i slutspelet, förlorade JGR sitt enda hopp i Phoenix efter att Christopher Bells Toyota #20 dukade under för en utblåst bromsrotor. Efter att ha reflekterat över det avslutande loppet, dissekerade Hamlin lagets prestation samtidigt som han tog sig tid att ge beröm över 2023 års Cup Series-mästare, Ryan Blaney.

På frågan av Allen om vad som måste göras, började Hamlin sin uppfattning. Han sa: “Jag menar att Truex Jr var något på framsidan men det var det, vi var bara inte så starka, generellt sett som att till och med C Bell inte kvalificerade sig för sin du momo och i loppet var han okej, du vet att jag tittade på massor av SNT och #12 är fortfarande starkare mycket starkare än han var i det långa loppet så det kommer att bli svårt, det är intressant, jag menar att vi visste att detta var formatet, vi har alltid känt till det här formatet men det här var första året som i Jag tycker att Ben Rhodes och Ryan Blaneys var, de blev bara bra i de senaste loppen och vann mästerskapet.

LÄS MER:

“Officera det i enlighet därmed” – Denny Hamlin slår brutalt mot NASCARs lastbilsserie likgiltighet med att slå Dale Earnhardt Jrs exempel på bilturer

RELATED ARTICLES

Mest populär