Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARDenny Hamlin riskerar återhämtning med kaotisk sammandrabbning vid Colosseums framträdande i jakten...

Denny Hamlin riskerar återhämtning med kaotisk sammandrabbning vid Colosseums framträdande i jakten på 4:e Daytona 500 Victory

När Denny Hamlin sågs under en presskonferens för bara några månader sedan med en axelrem, fruktade fans av Joe Gibbs Racing-stjärnan omedelbart möjligheten att Hamlin skulle missa de första loppen 2024. Men snabbspola framåt till början av år, och Hamlin avslöjade att han är mer redo än någonsin för att ta itu med den kommande säsongen.

Men kommer mästerskapsutmanarens förhoppningar för i år inte att motsvara den förväntade framgången efter att Hamlin tillkännagav sina planer på att köra Clash på LA Coliseum, en bana som kräver nålliknande precision för att korsa den smala asfalten? Tja, om man skulle fråga delägaren i 23XI så är svaret det motsatta.

Kommer Denny Hamlin att falla som Icarus efter att ha fattat ett djärvt LA Coliseum-beslut?

Bara några veckor efter att Chase Elliott opererades för en mindre axelskada, gick Hamlin också under kniven för att rätta till en genetisk bensporre som inte orsakades av några racing-skickligheter. Det visade sig att operationen hade varit mer påträngande än Hamlin hade förväntat sig, vilket satte hans återhämtningstid till tre månader. Även om detta betyder att Hamlin nästan är redo att sätta igång den på hög växel, kommer det att göra mer skada än nytta att ta sig igenom konflikten på LA Coliseum?

När han reflekterade över tillståndet för hans tillfrisknande, sa Hamlin till NBC Sports, “Återhämtningen är vad den är. Jag visste att jag var inne i tre månader (återhämtning) när jag kom ut (från operation) och det finns helt enkelt inget sätt att genväga det. Kommer jag att vara 100 procent (i början av säsongen)? Nej, det är inte förrän förmodligen i mars eller april som jag blir 100 procent. Men jag kommer definitivt att vara bättre att börja i år än jag avslutade förra året.”

Med Hamlin själv som hävdar att skadan inte kommer att vara lätt att återhämta sig från, skulle man anta att alla icke-poänglopp som skulle skapa onödig press skulle vara uteslutet, eller hur? Inte om vi ser saker ur Hamlins perspektiv. #11 Joe Gibbs Racing-föraren kände att att köra Clash på Colosseum skulle vara mycket fördelaktigt för att värma upp den skadade armen, trots att kortbanans karakteristiska konsekventa sväng skapade extra tryck.

Denny Hamlin sa: “Jag är pekade på att springa i Clash så vitt vi vet. Vi kommer att fortsätta pressa och se hur långt jag kan gå. Vi tänkte att Clash faktiskt kan vara ett bra tillfälle att gå vidare och om jag ska bli trött, gör det då. På så sätt är jag starkare om två veckor (på Daytona).” Med spelplanen att använda Clash som förberedelse för den stora helgen på Daytona, är det säkert att säga att Hamlin inte är en som backar så lätt. Hamlins fjärde Daytona 500-seger är trots allt inte alltför långt utom räckhåll.

Men i slutet av dagen är ingen människa överlägsen naturen. Med Hamlin länge påstått att omfattningen av operationen var långt över vad han ursprungligen hade räknat med, är det verkligen den bästa idén att utöva konstanta g-krafter på en skadad axel vid ett redan smalt spår? När vi väl tar en titt på vad 43-åringen hade att säga om de pågående förberedelserna för nästa säsong, landar utsikterna att Hamlin ska överraska publiken på LA Coliseum äntligen på fast mark.

Hamlin gör alla de rätta samtalen när vi går in i säsongen 2024

Det är ingen hemlighet att en fullständig återhämtning är extremt viktig för att en förare ska prestera på högsta nivå. Även lite trötthet kan vara skillnaden mellan perfekta styringångar och dåliga, vilket gör det till en avgörande faktor. Men det är också viktigt för en förare att inte förlora på hand-öga-koordination, vilket innebär att det kommer att vara viktigt för Hamlin att komma tillbaka ut dit så snabbt som möjligt.

När han reflekterade över sitt tillfrisknande berättade Hamlin att han redan gjorde allt han kunde för att få fart i simulatorn. Han delade, “Jag gör allt jag kan för att göra mig redo. Jag är tillbaka i simulatorn, och jag kör tills jag blir trött och sedan stannar vi. Så vi börjar jobba upp min arbetsbörda nu för att försöka träna och förbereda oss inför (säsongen).”

Under sin rehabilitering finns det inte mycket Hamlin kan göra annat än att tävla i simulatorn och träna för att förbättra sin uthållighet. Detta kan dock visa sig inte vara tillräckligt. Hamlin förklarade, “Även om jag är i gymmet och jag försöker få tillbaka min styrka, tills jag sätter mig i en bil och jag sågar på ett hjul, finns det olika muskler som aktiveras och blir trötta. Så att komma tillbaka i tävlingsform kommer att vara annorlunda än min strävan att komma tillbaka i fysisk form.”

LÄS MER: Jeffrey Earnhardt presenteras med en möjlighet att stå åtskild från det legendariska Earnhardt-namnet

Det är säkert att säga att Denny Hamlin tar det olyckliga bakslaget direkt och inte backar ur de första loppen baserat på rädsla för att hämma hans återhämtning. Men tycker du att detta är det bästa beslutet, eller borde Hamlin ha valt att vila längre?

Inlägget Denny Hamlin riskerar återhämtning med kaotisk sammanstötning vid Colosseums uppträdande i jakten på 4:e Daytona 500 Victory dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär