Thursday, November 30, 2023
HemNASCARDenny Hamlin citerade "oöverkomligt skäl" för tvekan att kritisera NASCAR, nästan ett...

Denny Hamlin citerade “oöverkomligt skäl” för tvekan att kritisera NASCAR, nästan ett decennium innan nästa generations bilproblem

Långt innan emissionerna av nästa generations NASCAR Cup Series-bil, brukade bilarna som kördes ha flera säkerhetsbrister. Alla dessa brister skulle påverka föraren mer än någon eller något annat. Redan 2013 berättade Denny Hamlin för en ledande medieorganisation hur flera förare hade fått huvudskador men inte var bekväma med att säga ifrån.

Sports Illustrateds Dan Patrick sa, “NASCARs Denny Hamlin berättade att han har drabbats av minst en hjärnskakning på banan och erkände att förare är tveksamma till att nämna sina skador.”

“Vi har verkligen inte råd att bli tagna ur bilen,” sa Hamlin. “Våra sponsorer litar på oss. Det finns ingen backup. Vi är ibland försiktiga med information.”

Dale Earnhardt Jr. öppnade en gång om sin huvudskada och hur det nästan fick honom ur racing. Det var då som folk förstod allvaret i problemet. Men eftersom så många förare hade varit med om olyckor tidigare, skulle det vara korrekt att anta att många av dem skulle ha fått liknande skador. Men de skulle antingen inte veta om det eller så valde de bekvämt att inte uttala sig.

Till och med nästa generations NASCAR-bilar har liknande problem

Med början av nästa generations era fanns det hopp. Många hade föreställt sig rättelse av de tidigare upptagna säkerhetsfrågorna, med början av nästa generations era. Så var dock inte fallet. Snarare kom ett ökande antal förare ut och klagade på hur påverkan faktiskt kändes hårdare för dem än tidigare.

Tidigare i år hamnade Kurt Busch i en krasch på Pocono Raceway. Han fick en huvudskada och blev olämplig att köra. Det fanns optimism bland fansen om att han skulle återhämta sig helt. Men så småningom tillkännagav Busch sin pensionering från racing.

Detta var inte det enda fallet där en förare hade problem kring säkerheten med de senaste bilarna av nästa generation. Förare som Kevin Harvick fick sina bilar att brinna i lågor efter att isoleringsmaterialen inte gjorde sitt jobb. Men till skillnad från andra som skulle ha valt att inte uttala sig, gick Harvick vidare till media och sprängde NASCAR för dess inkorporering av “skita a**-delar.” Till och med Denny Hamlin talade om att förare är sårbara för skador på grund av designen av de nya bilarna.

Snart nog tog NASCAR äntligen hänsyn till förarens klagomål. De har beslutat att vidta åtgärder inför nästa säsongsstart.

RELATED ARTICLES

Mest populär