Monday, February 26, 2024
HemNASCARDenny Hamlin avslöjar det chockerande spåret som har varit det mest utmanande...

Denny Hamlin avslöjar det chockerande spåret som har varit det mest utmanande under hans axelrehab

Denny Hamlin var en av de största berättelserna i NASCAR 2023 Cup Series. JGR No.11 var där ute för att inte skaffa några vänner när han fortsatte med sina affärer och bytte slag på rätt spår med sina rivaler när han behövde. En femteplats totalt i poängställningen indikerar att Hamlin klarar sig bra men verkligheten är långt ifrån den. Vid 43 är åldern nu ikapp veteranföraren, och hade det inte varit för den där knasande axelskadan han bar på, hade han kunnat vinna mästerskapet.

Efter att ha genomgått en axelskada förra året, smygde sig tvivel på hans deltagande i Busch Light Clash. Men en intervju nyligen med Fox Sports har nu rensat luften. 43-åringen har lagt ner arbete på simuleringen med att förbereda sig för Busch Light Clash samtidigt som han fortfarande försöker återhämta sig till hundra procent från operationen han genomgick. Hamlin lyfte också fram att Colosseum-banan har varit den mest utmanande för honom på simuleringen på senare tid.

Denny Hamlin har ännu inte nått sin fulla kapacitet efter sin axeloperation

Efter att ha avslutat 2023 års NASCAR Cup Series genomgick Hamlin en framgångsrik artroskopisk operation på sin högra axel. Han var den andra föraren efter Chase Elliot som hade genomgått operation och därmed inledde en kapplöpning mot tiden för att nå sina tidigare konditionsnivåer. De goda nyheterna för JGR är att föraren nr 11 är på god väg och kommer också att tävla i Busch Light Clash 2024.

Det måste noteras att operationen ägde rum i slutet av november förra året och den beräknade tiden för hans axel att återhämta sig var tre månader. Rättvist att säga att han är halvvägs klar med sin återhämtningsväg men han är ännu inte på toppnivåer. Han gav en uppdatering om hans tillfrisknande, i en intervju med Bob Pockrass från Fox, “Det har varit riktigt svårt, det finns verkligen inga genvägar för att göra det här bättre.

“De sa till mig att det skulle ta tre månader och det finns inga genvägar runt det, så tre månader tills jag kommer tillbaka till hundra procent. Visst, jag mår bättre än jag gjorde i slutet av säsongen. Vi kommer att arbeta oss fram till Clash och sedan bli starkare och gå vidare därifrån.

“Styrka kommer att vara det största som hindrar mig, men vi skulle faktiskt hellre tröttna ut oss på Clash.”

Denny Hamlin fortsatte också med att beskriva The Clash at the Colosseum som det mest krävande spåret av de han har arbetat med. “Ja, the Clash är verkligen, i sim, det mest utmanande spåret av alla Jag har jobbat på för tillfället. Det är en utmaning, ett relativt kort lopp. Man springer aldrig så många varv under green på en gång.”

Två stora uppdateringar från Denny Hamlin: Varför han har avblockerat alla han tidigare blockerat på Twitter. Och hur han kommer att utmanas av Clash efter offseason axeloperation. pic.twitter.com/hVH998YVRZ

— Bob Pockrass (@bobpockrass) 19 januari 2024

Läs mer: Matt DiBenedetto ger olycklig uppdatering angående hans förhoppningar 2024

Även om ansluter sig till Hamlin är HMS:s Chase Elliot som också har varit på en återhämtningsväg.

Chase Elliot ger en uppdatering om sin återhämtningsväg efter flera operationer förra säsongen

Hendrick Motorsports No.9 missade tid förra säsongen efter snowboardolyckan. Detta såg honom genomgå en operation på sitt vänstra ben. Dessutom gick han under kniven igen för en axelskada. Det var första gången i sin cupkarriär han missade slutspelet. För att gnida salt i såren var han segerfri för första gången sedan 2017. Det behöver inte sägas att 28-åringen tar ingenting för givet den här säsongen och kommer att sikta på att komma tillbaka till sina hundra procent när cupserien närmar sig .

När han förklarade sin återhämtningsväg sa Elliot medan han pratade med Bob Pockrass från Fox: “Knäet var definitivt värre, bara mycket mer komplex av en skada. Men rehabaspekten av det? Axeln, det har inte varit ett skämt heller. Men själva proceduren, axeln var väldigt enkel och okomplicerad. Mitt knä var det inte.”

Det ska bli intressant att se hur båda förarna klarar den nya säsongens utmaningar samtidigt som de återhämtar sig från operationer.

Inlägget Denny Hamlin avslöjar det chockerande spåret som har varit det mest utmanande under hans axelrehab dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär