Denis Shapovalov och Felix Auger-Aliassime är de största förhoppningarna för kanadensisk tennis. Under de senaste två åren har de två unga stjärnorna gått igenom hinder för att ge sig ett namn.

Även om Shapovalov kanske är marginellt framåt just nu, Aliassime är en av de mest diskuterade unga spelarna i världen. Hans intensitet i kombination med hans lugn gör honom speciell. Totalt sett är två spelare i samma åldersgrupp (Shapovalov är 20 och Aliassime 19) och samma land som har liknande karriärsbanor är sällsynt.

ATP Tour gjorde en filmhistoria på Denis Shapovalov. Hans samtida Felix Auger-Aliassime avslöjade sina tankar om honom.

Felix Auger-Aliassime

Vad sa Felix Auger-Aliassime om Denis Shapovalov?

Aliassime var full av beröm för sin goda vän, tidigare dubbelpartner och hård rival –

“Han steg igenom rankningarna framför mig, lite äldre än mig, men han var alltid ett bra exempel på vad du kan göra om du tror på dina mål och ditt förtroende,” sa Auger-Aliassime. “Han har varit en bra vän totalt sett, så jag tror att det verkligen är det viktigaste.”

För närvarande står head to head-rekordet till förmån för Denis Shapovalov med honom 2-1 före Aliassime. De har träffats två gånger vid US Open med Shapovalov som rådde båda gångerna. Det finns dock många experter som fortfarande tror att Aliassime kommer att bli den större stjärnan på längre sikt.

Denis Shapovalov

Båda startade året på rätt fot. Medan Aliassime hade en blandad start på ATP-cupen gjorde Shapovalov alla rätt drag. Han fick faktiskt stora segrar över de tio bästa spelarna Stefanos Tsitsipas och Alexander Zverev.

Men saker gick fel på båda vid Australian Open. Medan Denis Shapovalov förlorade mot Martin Fucsovics i första omgången, förlorade Aliassime mot Ernest Gulbis i första omgången. De båda kommer att leta efter att komma tillbaka på rätt gång när säsongen återupptas.