Thursday, November 30, 2023
HemTennisDen unga amerikanska tennisstjärnan Coco Gauff tillbringar kvalitetstid med bästa vän efter...

Den unga amerikanska tennisstjärnan Coco Gauff tillbringar kvalitetstid med bästa vän efter ett år långt uppehåll – “The Vibe is still stark

Coco Gauff tror inte på att binda sig till tennis. Det amerikanska tennisproffset är en frisinnad person. Även om hon har fokus på att skapa en historisk karriär som den 23-faldiga Grand Slam-mästarinnan Serena Williams. Hon pressar sig aldrig i en omfattning där det inte finns något annat än tennis. Kort sagt, hon vet hur man håller balansen.

Nyligen ådrog hon sig ett smärtsamt nederlag i WTA-finalen. Hon åkte högt på formen och gick in i turneringen men åkte därifrån med raka nederlag i både singel och dubbel. Men i stället för att spira om förlusten använde hon sin tid utanför banan för att återknyta kontakten med en gammal vän.

Coco Gauff spenderar lite kvalitet tid med sin vän

2022 års franska öppna finalist, efter att ha fått lite fritid, bestämde sig för att besöka sin gamla vän och tenniskollega Jamilah Nicole. De gick först på en fotbollsmatch på Hard Rock Stadium och tillbringade sedan lite tid med att dansa runt i sin pyjamas. “När ni inte har sett varandra på över ett år men stämningen fortfarande är stark”, skrev Nicole.

18-åringen fick framgångar ganska snabbt. Hon blev berömmelse år 2019 efter att ha besegrat den sjufaldige Grand Slam-mästaren Venus Williams och blivit den yngsta spelaren att vinna en WTA-trofé vid Linz Open. Kostnaden för att avancera i så hög takt var att tappa kontakten med gamla vänner.

DYK DYPARE

Men genom att göra sådana saker anstränger hon sig för att behålla sina gamla band intakta.

Gauffs prestationer den här säsongen

Tonåringen hoppade över placeringar på rankningstabellen i år. Med sina flera kvartsfinaler och semifinaler gick hon in på elitlistan i WTA. Hon säkrade en karriärs högsta ranking av World No 4 och är för närvarande på rankingen av World No 7.

Vidare markerade hon sitt namn på några av den ryska legenden Maria Sharapovas skivor. Gauff blev den yngste spelaren sedan den femfaldige Grand Slam-mästaren 2004 att tävla om en Majors-titel och även den yngsta sedan Sharapova att kvalificera sig till WTA-finalerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär